Tânără dintr-un stat musulman, condamnată la moarte pentru mesaje transmise pe WhatsApp

21.01.2022
Tânără dintr-un stat musulman, condamnată la moarte pentru mesaje transmise pe WhatsApp
Foto: Shutterstock

O tânără de 26 de ani din Pakistan a fost condamnată la moarte pentru presupuse mesaje blasfemiatoare transmise prin intermediul aplicației WhatsApp.

Aneeqa Ateeq, din orașul Rawalpindi, susține că acuzatorul ei s-a răzbunat pe ea după ce a refuzat să se împrietenească cu el pe internet.

Femeia a fost condamnată zilele trecute la 20 de ani de închisoare și moarte prin spânzurare. Cel care a denunțat-o pe tânără este Hassnat Farooq. El susține că Ateeq i-a trimis, pe WhatsApp, caricaturi cu profetul Mahomed și alte materiale compromițătoare.

Pedeapsa trebuie să fie confirmată și de Înalta Curte din Lahore, capitala provinciei Punjab, din care face parte orașul Rawalpindi.

Acuzațiile sunt deseori nefondate

Pakistan, un stat cu populație majoritar musulmană, are legi stricte împotriva blasfemiei. Din 2016 este valabilă o lege care interzice aceste practici și pe internet.

Victime ale legislației au fost de obicei creștinii și alte minorități religioase, potrivit US Commission on International Religious Freedom. Tânăra condamnată recent susține că este musulmană practicantă. Potrivit organizației Amnesty International, acuzațiile de blasfemie sunt deseori bazate, în Pakistan, pe dovezi false.

Până acum, statul asiatic nu a executat pe nimeni pentru blasfemie, dar multe persoane acuzate au fost ucise de mulțimi de fanatici religioși. Cel mai recent caz s-a petrecut în decembrie 2021, când un manager de fabrică, originar din Sri Lanka, a fost linșat și ars după ce a fost acuzat de blasfemie.

Sursa: Insider

CITEȘTE ȘI:

WhatsApp va ascunde indicatorul Last Seen pentru toate contactele noi/necunoscute

Statul islamic în care cetățenii musulmani păcătuiesc dacă dețin monede virtuale

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult