Statul islamic în care cetățenii musulmani păcătuiesc dacă dețin monede virtuale

12.11.2021
Statul islamic în care cetățenii musulmani păcătuiesc dacă dețin monede virtuale
Foto: Profimedia Images

Deținerea de monede virtuale și alte active crypto este interzisă pentru musulmani, a decretat un important for religios din Indonezia.

Consiliul Național Ulema a transmis că monedele virtuale sunt „haram”, adică interzise, deoarece includ elemente care sunt incerte, pot aduce prejudicii și sunt similare cu pariurile.

Indonezia are cea mai mare populație musulmană din lume. Consiliul religios este consultat frecvent de ministrul de Finanțe și de banca centrală pe probleme fiscale importante.

Guvernul din statul asiatic a susținut criptomonedele, dacă sunt considerate o investiție. Executivul vrea chiar să deschisă o platformă de tranzacționare pentru acestea, iar banca centrală ia în calcul lansarea unei monede digitale.

Monedele virtuale nu pot fi, însă, folosite pentru plăți în Indonezia, unde singurul mijloc legal de plată este rupia.

Decizia Consiliului nu înseamnă că tranzacțiile cu criptomonede vor fi oprite în Indonezia, dar i-ar putea îndepărta pe cetățenii musulmani de aceste active și ar putea descuraja firmele sau instituțiile care aveau planuri în domeniu.

În primele cinci luni ale acestui an s-au făcut tranzacții în valoare de 26 de miliarde de dolari cu criptomonede în Indonezia.

Atitudinea față de Bitcoin și alte criptomonede diferă de la o țară la alta în lumea islamică. Alte state musulmane, precum Bahrain și Emiratele Arabe Unite, încurajează puternic tranzacțiile cu monedele virtuale.

Sursa: Yahoo! Finance / Bloomberg

CITEȘTE ȘI:

Ce criptomonede deține Elon Musk și de ce are o afinitate pentru dogecoin

Iată de ce părintele realității virtuale crede că Bitcoin este o schemă Ponzi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult