TikTok, mai mare decât Facebook. Top 10 cele mai populare aplicații de mobil

09.08.2021
TikTok, mai mare decât Facebook. Top 10 cele mai populare aplicații de mobil
foto: pixabay

Rețeaua de socializare TikTok este cea care se bucură de cea mai mare creștere internațională din ultima perioadă, iar această popularitate a pus-o recent în topurile de download-uri globale. TikTok este acum oficial cea mai populară aplicație de mobil din lume, întrecând Facebook și celelalte servicii de socializare ale sale, care se afla constant în top de mulți ani. Se pare că cele mai populare 10 aplicații din lume sunt exclusiv legate de socializare online.

TikTok a urcat trei poziții în clasament în 2020

Un studiu realizat de Nikkei Asia folosind date colectate de App Annie, pune TikTok pentru prima dată pe primul loc mondial în rândul celor mai populare aplicații. Clasamentul este realizat folosind numărul de download-uri realizate în anul 2020.

Conform datelor App Annie, TikTok a urcat într-un singur an de pe locul al patrulea pe primul loc, în timp ce vechiul lider, Facebook Messeger, a scăzut până pe locul al cincilea. Facebook și WhatsApp au rămas constante pe locurile 2 și 3, în timp ce Instagram a urcat o poziție, pe locul al patrulea. În urmă vin Snapchat, Telegram, Likee, Pintrest și Twitter.

Top 10 aplicații de mobil în 2020

  1. TikTok
  2. Facebook
  3. WhatsApp
  4. Instagram
  5. Facebook Messenger
  6. Snapchat
  7. Telegram
  8. Linkee
  9. Pintrest
  10. Twitter

TikTok a popularizat din nou realizarea de clipuri video rapide, un trend care devenise popular în urmă cu mai mulți ani pe rețeaua Vine, pe care Twitter a închis-o în 2017. În ultimul an, Facebook a încercat să copieze acest tip de conținut de la TikTok, oferind secțiunea Reels în aplicația Instagram. De asemenea, YouTube a pornit de curând Shorts la nivel mondial, o altă clonă de TikTok, prin intermediul căreia creatorii de conținut pot publica materiale scurte.

Totuși, TikTok s-a confruntat și cu mai multe scandaluri în ultimii ani, rețeaua fiind acuzată de cenzurarea anumitor subiecte și limitarea răspândirii clipurilor unor utilizatori pe baza rasei sau aspectului fizic. Nu în ultimul rând, rețeaua a fost interzisă în India și, temporar parțial limitată în Italia după diverse scandaluri și incidente tragice pe baza unor trenduri de pe rețeaua de socializare.

sursa: Nikkei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult