TikTok va avea și aplicație pentru Smart TV

14.12.2020
TikTok va avea și aplicație pentru Smart TV

Platformă de socializare centrată de distribuirea de clipuri video, TikTok va avea în curând și aplicație dedicată pentru Smart TV.

TikTok va avea și versiune pentru Smart TV, aplicația pentru televizor fiind disponibilă începând de luni pentru utilizatorii din Europa și Marea Britanie, care dețin anumite modele televizoare Samsung lansate începând cu anul 2018.

TikTok pe Smart TV, doar dacă e un model Samsung

Versiunea TikTok pentru Smart TV poate fi instalată din magazinul Samsung de aplicații și, de acum, va veni preinstalată pe toate modelele Smart TV Samsung.

Utilizatorii se vor putea autentifica folosind propriul cont TikTok și urmări clipuri video direct pe ecanul televizorului, inclusiv din feed-ul de conținut ”For You”. Videoclipurile postate de creatorii pe care au ales să-i urmeze vor apărea evidențiate într-un banner orizontal. Tot acolo vor apărea și clipurile din diferite categorii. De asemenea, poți acorda lik-uri pentru clipurile vizionate și interacționa cu acestea, la fel ca din aplicația pentru smartphone.

tiktok smart tv

„Toate cele mai bune experiențe de divertisment sunt experiențe comune”, a spus Rich Waterworth, directorul general european al TikTok. „TikTok pe Samsung TV este următoarea extensie a acestei experiențe.”

Experiența TV a TikTok va conține cel mai apreciat și vizionat conținut de pe platformă, potrivit pentru familii și pentru utilizatorii cu vârste între adolescenți și peste.

Luând exemplul YouTube, care în ultimii cinci ani a înregistrat creșteri semnificative ale audienței mai ales de pe urma afișărilor generate pe TV, TikTok speră la un rezultat similar. La începutul acestei luni, administratorul platformei de socializare a anunțat că are în vedere extinderea duratei maxime a videoclipurilor de la 60 de secunde la trei minute. Luată în pregătirea extinderii către TV, măsura vine să compenseze pentru navigarea mai dificilă a interfeței folosind telecomanda televizorului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult