TikTok vrea să schimbe modul în care utilizatorii urmăresc videoclipurile

01.02.2024
TikTok vrea să schimbe modul în care utilizatorii urmăresc videoclipurile

TikTok își dorește acum să schimbe modul în care utilizatorii săi urmăresc conținutul video. Deși obișnuința de a viziona videoclipuri ținând telefonul vertical este deja populară în rândul utilizatorilor TikTok, compania încurajează acum crearea și vizionarea de videoclipuri orizontale, scrie The Bussines Insider.

Recent, TikTok a început să solicite unora dintre utilizatorii săi să încarce videoclipuri concepute pentru a fi vizionate în modul peisaj. Pentru a le vizualiza, utilizatorii trebuie să apese pe un buton de „ecran complet” și să rotească telefonul. Platforma le promite creatorilor de conținut că, dacă aleg să încarce videoclipuri orizontale, acestea ar putea beneficia de o creștere a numărului de vizualizări.

Deși prezența videoclipurilor orizontale pe TikTok nu este o noutate în general, până acum acestea erau în mare parte fragmente din filme și emisiuni TV, mai exact un tip de conținut pe care TikTok afirmă că nu îl încurajează din cauza problemelor legate de drepturile de autor. Cu toate acestea, acum, platforma solicită explicit creatorilor să producă materiale în acest format.

Care este motivul din spatele deciziei luate de TikTok

Speculațiile cu privire la motivele acestei schimbări diferă de la utilizatorilor la utilizatori. Cea mai răspândită teorie pe internet este că TikTok încearcă să se asemene cu YouTube. De asemenea, se sugerează că această inițiativă ar putea fi un efort de a obține mai mult conținut care să fie potrivit pentru vizionare pe televizor, un obiectiv pe care TikTok l-a avut de mult timp, dar pe care încă nu l-a realizat pe deplin.

Indiferent de motivul din spatele acestei schimbări, este clar că TikTok dorește să influențeze tipul de conținut prezent pe platformă, folosind o combinație de algoritmi și stimulente pentru creatorii de conținut. De asemenea, TikTok încearcă să încurajeze utilizarea funcției sale de cumpărături, oferind vizualizări suplimentare celor care folosesc această caracteristică pentru a vinde produse.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult