Top 10 aplicații de mobil care au făcut cei mai mulți bani în luna iunie. Tinder întrece Netflix

08.07.2020
Top 10 aplicații de mobil care au făcut cei mai mulți bani în luna iunie. Tinder întrece Netflix

Aplicația de întâlniri Tinder a reușit în luna iunie să încaseze cei mai mulți bani pe platformele mobile decât multe aplicații ale giganților online. Chiar dacă pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, iar multe țări încă au reguli destul de stricte pentru protecție, se pare că utilizatorii de internet nu pot sta departe unul de celălalt și sunt dispuși să plătească pentru a găsi pe cineava. Conform Sensor Tower, Tinder a reușit să întreacă și Netflix sau Disney Plus, care s-au bucurat de creșteri semnificative în rândul utilizatorilor în ultimele câteva luni. Desigur, TikTok, aplicația de socializare cu cel mai mare având în acest moment, rămâne pe locul întâi.

Raportul Sensor Tower prezintă trei clasamente top 10 pentru aplicațiile cu cele mai mari încasări din lume. Avem un top dedicat aplicațiilor de pe App Store-ul celor de la Apple, un top pentru Google Play de la Google și un top care combină datele celor două magazine de aplicații. Iată rezultatele:

Top 10 aplicații de iOS cu cele mai mari încasări în iunie 2020

  1. TikTok
  2. YouTube
  3. Tencent Video
  4. Tinder
  5. iQIYI
  6. Netflix
  7. Disney+
  8. LINE Manga
  9. BIGO LIVE
  10. Youku

Cei care sunt atenți la acest clasament vor observa un lucru interesant. Multe dintre aplicațiile care fac cei mai mulți bani de pe iOS sunt originare din China. TikTok, Tencent Video, iQIYI, Line, BIGO și Youku sunt foarte populare în special în China. Apoi din rândul aplicațiilor vestice, YouTube vine pe locul al doilea, urmat de Tinder pe 4, Netflix pe 6 și Disney+  pe 7.

Top 10 aplicații de Android cu cele mai mari încasări în iunie 2020

  1. Google One
  2. BIGO LIVE
  3. Tinder
  4. Disney+
  5. LINE
  6. Piccoma
  7. Twitch
  8. Pandora
  9. LINE Manga
  10. Facebook

Se vede o diferență mare între cele mai populare aplicații de pe iOS și cele de pe Google Play. Asta în primul rând pentru că Google Play nu este disponibil în China, pe când App Store este. Apoi, aplicații precum Netflix nici nu apar în topul Google, însă apare Facebook. TikTok nu este prezent deloc în rândul aplicațiilor de Android.

Top 10 aplicații cu cele mai mari încasări de pe ambele platforme

  1. TikTok
  2. YouTube
  3. Tinder
  4. Tencent Video
  5. iQIYI
  6. Netflix
  7. Disney+
  8. BIGO LIVE
  9. LINE MANGA
  10. Piccoma

TikTok a încasat într-o singură lună aproximativ 90,7 milioane de dolari, conform Sensor Tower. Aceasta este o creștere de 8,3 ori a veniturilor față de aceeași lună a anului trecut. Desigur, 89% din aceste încasări sunt de pe Douyin, versiunea din China a aplicației. Doar 6% din aceste încasări provin din SUA, iar restul din celelalte țări unde (încă mai) există TikTok.

YouTube este însă cea mai mare aplicație vestică, cu încasări de aproximativ 73 de milioane de dolari. Aceasta este o creștere cu 48% față de anul trecut, cu 56% din total din SUA. Următoarea țară care cheltuie mulți bani pe YouTube este Japonia.

Tinder rămâne însă surpriza acestui top, reușind să întreacă serviciile de streaming de filme precum Netflix și Disney+ și chiar echivalentul lor din China, Tencent Video.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult