TOP 20 cele mai populare aplicații de mobil: TikTok, cea mai descărcată la început de 2022

27.04.2022
TOP 20 cele mai populare aplicații de mobil: TikTok, cea mai descărcată la început de 2022

TikTok continuă să își păstreze distanța de celelalte aplicații de mobil, rămânând pe poziția întâi la capitolul download-uri și în primul trimestru din 2022. Aceasta a fost cea mai populară aplicație din lume în perioada care s-a încheiat pe 31 martie, atingând peste 3,5 miliarde de download-uri de la lansarea sa și până în prezent. Astfel, TikTok devine prima aplicație care nu aparține companiei Meta care atinge acest record de download-uri.

Topul celor mai populare aplicații din lume dezvăluie că social media este categoria dominantă pe magazinele de aplicații App Store și Play Store. TikTok conduce topul cu peste 175 de milioane de download-uri la nivel mondial în primul trimestru al anului, urmat de Instagram , care se învârte în jurul a 155 milioane de descărcări, iar apoi vine Facebook cu 150 milioane. Acest clasament este realizat de SensorTower, care măsoară doar descărcările individuale din magazinele de aplicații, nu și aplicațiile preinstalate care vin pe telefoanele cu Android.

Meta deține trei aplicații din primele 5 la nivel global, însă Messenger a scăzut mult în download-uri, fiind depășit de Telegram, de exemplu. Spotify este în continuare cea mai populară aplicație de streaming de muzică, în timp ce CapCut, aplicația de editare video de la TikTok, este cea mai populară din categoria ei. Și Zoom continuă să rămână printre aplicațiile populare, chiar dacă mulți angajați au început să lucreze din nou de la birou, iar videoconferințele au scăzut în popularitate.

top aplicatii download 2022

Iată clasamentul celor mai descărcate aplicații de pe smartphone-uri la începutul anului 2022

  1. TikTok
  2. Instagram
  3. Facebook
  4. WhatsApp
  5. Telegram
  6. Shopee
  7. Snapchat
  8. Facebook Messenger
  9. CapCut
  10. Spotify
  11. Zoom
  12. WhatsApp Business
  13. Meesho
  14. Netflix
  15. YouTube
  16. Twitter
  17. Amazon
  18. Pinterest
  19. SHEIN
  20. TrueCaller

În general, majoritatea download-urilor sunt de pe telefoane cu Android, însă există și aplicații care se descarcă mai des pe App Store, întrucât YouTube nu vine preinstalat pe dispozitivele cu iOS.

sursa: SensorTower

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult