Uber renunţă la o funcţie controversată din aplicaţia sa

Autor: Adrian Popa 29.08.2017
Uber renunţă la o funcţie controversată din aplicaţia sa

Uber a decis să renunţe la o funcţie controversată din aplicaţia sa, prin care coordonatele geografice ale fiecărui utilizator pot fi urmărite timp de până la cinci minute după ce acesta se dă jos dintr-o maşină Uber.

 

Schimbarea a fost confirmată de Joe Sullivan, directorul responsabil cu securitatea pasagerilor şi a şoferilor, pentru Reuters. Funcţia va dispărea la următoarea actualizare a aplicaţiei, care va ajunge pe iOS în această săptămână, urmând ca apoi să fie disponibilă şi pentru Android.

 

O actualizare lansată anul trecut le cerea utilizatorilor să-i permită companiei să le urmărească coordonatele geografice chiar şi atunci când nu foloseau aplicaţia. Compania s-a apărat de critici spunând că funcţia respectivă avea menirea să îi protejeze pe utilizatori şi şoferi.

Sullivan a admis că Uber nu a administrat bine situaţia şi că nu a reuşit să explice clar de ce partajarea coordonatelor geografice era în avantajul clienţilor. El a adăugat că măsura de a renunţa la această funcţie nu are legătură cu criza de management prin care trece compania, care nu mai are director executiv în acest moment.

 

Consiliul de administratie al Uber l-a desemnat e Dara Khosrowshahi, în prezent director executiv al Expedia, pentru a prelua conducerea companiei de ride-sharing.