Un copil de 5 ani și-a salvat mama cu ajutorul asistentului vocal Alexa

01.10.2020
Un copil de 5 ani și-a salvat mama cu ajutorul asistentului vocal Alexa
Foto: Profimedia Images

Un copil de 5 ani din statul american Pennsylvania și-a salvat mama de la moarte cu ajutorul asistentului vocal digital Alexa, dezvoltat de Amazon.

Mama lui Tyrion Spann a suferit o criză epileptică gravă, iar băiatul a apelat-o, prin intermediul unei boxe inteligente Amazon Echo Dot, pe bunica lui, Natalie Neal. Dispozitivul a fost setat în așa fel încât băiatul să o poată suna ușor, printr-o comandă vocală, pe bunica lui: „Hei Alexa, sun-o pe Gigi!”. Neal dorea ca micuțul să o sune și să îi spună că o iubește.

„O săptămână mai târziu mă sună și îmi spune că nu o poate trezi pe mama lui”, a declarat femeia.

Citește și: Amazon susține un motor electric smart care ar putea schimba lumea

Bunica copilului a apelat 911, iar un echipaj medical de urgență s-a deplasat la locuința familiei și a salvat-o pe Jasmine, mama băiețelului. Cel care le-a deschis salvatorilor ușa a fost Tyrion, care a reușit să își păstreze calmul în tot acest timp.

Foto: captură din video

Neal spune, deși recunoaște că ea este de modă veche, că cei mici trebuie învățați să folosească Alexa și tehnologiile de acest fel în avantajul lor.

Incidentul l-a determinat pe copil să își dorească să devină polițist sau pompier, potrivit bunicii lui.

Sursa: People

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult