Utilizatorii Microsoft Authenticator nu vor mai putea genera coduri de autentificare pe Apple Watch

13.12.2022
Utilizatorii Microsoft Authenticator nu vor mai putea genera coduri de autentificare pe Apple Watch

Adăugând la exodul dezvoltatorilor de aplicații pentru Apple Watch, Microsoft anunță că va retrage versiunea de watchOS a aplicației Microsoft Authenticator, acuzând ”incompatibilități cu funcțiile de securitate” ale platformei dezvoltată de Apple.

Destul de folositoare, versiunea pentru Apple Watch a aplicației Microsoft Authenticator permite utilizatorilor să genereze coduri de autentificare în doi pași fără să caute după telefonul mobil sau tableta, gata de folosit cu dispozitivul pe care îl folosim la momentul respectiv. Din păcate, începând cu luna ianuarie 2023 fanii Apple vor mai avea la dispoziție doar ediția pentru iPhone și iPad a aplicației.

Compania susține că decizia de a retrage aplicația-companion pentru watchOS a fost luată pentru protejarea securității utilizatorilor, sistemul de operare Apple Watch fiind ”incompatibil cu funcțiile de securitate Authenticator”. De asemenea, Microsoft recomandă utilizatorilor care au încă Authenticator instalat pe Apple Watch să ștergă aplicația, deoarece aceasta nu va mai funcționa începând cu luna viitoare.

Tot de luna viitoare va fi retrasă și opțiunea asocierii dispozitivelor bazate pe watchOS din aplicația principală pentru iOS. Microsoft Authenticator va permite în continuare asocierea altor dispozitive cu sistem de operare suportat, precum cele bazate pe WearOS.

Aplicația este disponibilă gratuit în App Store și poate fi instalată pe orice dispozitiv care rulează iOS 14 sau o versiune ulterioară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult