Utilizatorii WhatsApp își vor putea partaja statusul sub formă de story pe Instagram

09.12.2023
Utilizatorii WhatsApp își vor putea partaja statusul sub formă de story pe Instagram

Meta, compania care deține aplicația de mesagerie WhatsApp, plănuiește să introducă o nouă funcție în aplicație de mesagerie care le va permite utilizatorilor să-și partajeze statusurile sub forma de postări Stories pe Instagram.

Cel mai probabil, mișcarea face parte din strategia lui Mark Zuckerberg de a integra mai strâns funcționalitățile platformelor sociale deținute de Meta: Facebook, Instagram și WhatsApp.

Potrivit unui raport WABetaInfo, noua funcție, care este în prezent în testare beta pentru dispozitivele Android, le va oferi utilizatorilor opțiunea de a-și distribui statusurile de pe WhatsApp direct sub formă de Stories pe Instagram. Această caracteristică, descoperită în versiunea Android 2.23.25.20, va fi opțională, permițând utilizatorilor să aleagă dacă doresc sau nu să partajeze actualizările și pe Instagram.

Meta vrea să integreze cât mai strâns funcționalitățile platformelor deținute

Noua funcție este menită să economisească timpul utilizatorilor care, în mod obișnuit, distribuie același conținut pe mai multe platforme. Totuși, este posibil ca utilizatorii Instagram să observe diferențe în calitatea Stories-urilor adăugate direct de pe WhatsApp, având în vedere diferența considerabilă între capacitățile de editare foto și video ale celor două platforme.

Dacă la momentul actual funcția este testată doar pentru Android, compania nu a oferit nici o informație legată de disponibilitatea pe dispozitivele iOS sau o dată exactă a actualizării.

Recent, WhatsApp a adăugat alte caracteristici noi pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe platformă. Una dintre acestea este funcția de chat AI, care permite utilizatorilor să interacționeze cu un chatbot dezvoltat de AI Meta.

De asemenea, WhatsApp a anunțat că urmează să lanseze o nouă funcție de bara de căutare. Această caracteristică va permite utilizatorilor să caute alți utilizatori după numele lor de utilizator. Practic, această actualizare are scopul de a simplifica procesul de conectare cu prietenii, eliminând necesitatea de a oferi persoanelor numărul de telefon personal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult