Utilizatorii WhatsApp se vor putea autentifica în curând fără număr de telefon

07.11.2023
Utilizatorii WhatsApp se vor putea autentifica în curând fără număr de telefon

Utilizatorii WhatsApp se vor putea curând autentifica în conturile lor fără a mai avea nevoie de numărul de telefon, grație unei noi funcții de verificare prin email pe care compania o testează în prezent. Acest nou sistem de securitate vine în sprijinul persoanelor care și-au pierdut accesul la numărul de telefon asociat contului, fie din cauza schimbării acestuia sau a pierderii telefonului.

Deși sistemul actual de verificare prin SMS oferit de WhatsApp este sigur și eficient, prevenind accesul neautorizat în conturi, acesta nu oferă o metodă alternativă de recuperare a accesului. Noul mecanism propus permite utilizatorilor să se autentifice folosind adresa de email ca o opțiune suplimentară. Acesta nu va înlocui verificarea prin SMS, ci va acționa ca o metodă secundară de siguranță.

Funcția „Verificare prin Email” este accesibilă în versiunile beta pentru Android și iOS, fiind adăugată în secțiunea de setări a contului. Procesul este simplu: utilizatorii introduc adresa de email și o verifică pentru a putea folosi această opțiune. Adresa de email nu va fi vizibilă pentru alți utilizatori, asigurând confidențialitatea.

Funcția urmează să fie lansată pentru toți utilizatorii

Această funcție este încă în stadiul de testare în versiunea beta 2.23.24.10 și este disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori, dar se preconizează că va fi lansată pentru toți utilizatorii în viitorul apropiat.

În paralel, WhatsApp lucrează la îmbunătățirea experienței și securității utilizatorilor prin dezvoltarea altor funcții, cum ar fi profiluri alternative vizibile doar pentru anumite contacte, suport pentru clienți bazat pe AI și actualizări vizuale importante, inclusiv o bară de navigație inferioară și noi scheme de culori pentru bulele de mesaje. Aceste îmbunătățiri sunt menite să ofere o interfață mai plăcută și mai funcțională în lunile următoare.

De asemenea, WhatsApp, aplicație deținută de Meta, lucrează la introducerea unei noi funcții care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a trimite mesaje vocale ce vor dispărea imediat după ce sunt ascultate.

Conform surselor, această caracteristică nouă va fi similară cu funcția „Vizualizare O singură dată” existentă deja pentru fotografii și videoclipuri în cadrul aplicației. Inovația celor de la Whatsapp va oferi un grad suplimentar de confidențialitate, deoarece mesajele vocale nu vor putea fi descărcate sau transmise mai departe.

Pentru moment, această caracteristică este disponibilă doar pentru un număr limitat de utilizatori Android și iOS care au instalată versiunea beta a aplicației. Utilizatorii interesați pot activa această funcție instalând cea mai recentă versiune beta a WhatsApp de pe Google Play Store sau TestFlight app, în funcție de sistemul de operare al dispozitivului lor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult