Utilizatorii Windows 10 pot rula mai multe aplicații de Android simultan, direct de pe telefoane Samsung compatibile

09.11.2020
Utilizatorii Windows 10 pot rula mai multe aplicații de Android simultan, direct de pe telefoane Samsung compatibile

Microsoft activează suportul pentru rularea aplicațiilor de Android sub Windows 10, însă doar pentru posesorii de telefoane Samsung.

Deși nu deține propria platformă smartphone, Microsoft este cât se poate de activ în ecosistemul mobile, extinzându-și serviciile spre utilizatorii ambelor platforme, Android și iOS.

Servind ca o punte de legătură între Windows 10 și cele două platforme mobile, aplicația Your Phone oferă facilități precum sincronizarea mesajelor de notificare, citirea și trimiterea de SMS-uri, până și preluarea apelurilor de voce. Însă dacă telefonul conectat este un model Samsung compatibil, în interfața versiunii pentru PC vor apărea toate aplicațiile instalate pe telefon, utilizatorii având posibilitatea să le ruleze în ferestre individuale, ca și cum ar fi aplicații native pentru Windows 10. În realitate, acestea sunt pornite tot pe telefonul mobil, ceea ce apare în fereastra Windows fiind echivalentul unei sesiuni Remote Desktop, vizând doar aplicația respectivă.

Aplicații de Android sub Windows 10, folosind aplicația Your Phone

Cam intrusivă prin faptul că are un consum cam mare de baterie și servește drept „cal troian” pentru promovarea întregii oferte de servicii Microsoft, aplicația Your Phone este totuși folositoare prin faptul că servește ca și punte de legătură între telefoanele cu Android și PC-uri Windows. Spre exemplu, poți folosi aplicația Microsoft pentru transferuri wireless de fișiere între PC și telefon, mesagerie SMS, preluarea apelurilor de pe telefon, verificarea notificărilor și chiar sesiuni Remote în care accesezi direct ecranul Android.

Ceea ce oferă noua funcție dezvoltată împreună cu Samsung este o modalitate de a folosi aplicațiile Android ca și cum ar fi aplicații Windows native. Rulând în ferestre individuale, acestea apar în taskbar-ul Windows  și pot avea propriile scurtături pe Desktop sau Start Menu.

Totuși, chiar dacă poți rula mai multe aplicații în ferestre separate pe desktop, există câteva limitări deranjante. Spre exemplu, sunetul nu este preluat pe PC, ci este redat tot prin difuzorul telefonului pentru conservarea lățimii de bandă. În plus, dacă încerci să rulezi jocuri de Android pe PC (nu că ai vrea să faci asta folosind mouse-ul și tastatura ca înlocuitor pentru ecranul touch) vei sesiza un efect de lag pronunțat, cauzat tot de viteza insuficientă conexiunii în rețea.

Pentru început, lista dispozitivelor suportate cuprinde doar seriile Galaxy S20, Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip (variantele 4G și 5G).

Din păcate, limitarea privind folosirea dispozitivelor Samsung probabil că nu va dispărea prea curând, parteneriatul cu Microsoft având ca principal obiect obținerea unui avantaj competitiv în fața altor producători de dispozitive cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult