Versiunea WhatsApp pentru iOS, rămasă nefuncțională aparent fără motiv

15.12.2021
Versiunea WhatsApp pentru iOS, rămasă nefuncțională aparent fără motiv

O parte dintre utilizatorii iPhone reclamă probleme cu accesarea serviciilor WhatsApp, aplicația de iOS încetând să funcționeze imediat după ce este pornită. Problema pare să fie deja larg răspândită, fără ca sursa să poată fi trasată la o eventuală actualizare nereușită a aplicației.

Problema raportată pe Twitter se manifestă în mod exclusiv pe telefoane iPhone, fiind aparent cauzată de un bug software care duce la blocarea aplicației la pornire, imediat după activarea scurtăturii folosită pentru lansare. Astfel, utilizatorii afectații nu pot nici măcar să verifice mesajele anunțate prin sistemul de notificări iOS, cu atât mai puțin să comunice cu alte persoane pe WhatsApp.

Eliminând din start o posibilă explicație, nu au existat actualizări WhatsApp lansate recent pe App Store. În plus, chiar și versiunea beta a WhatsApp disponibilă prin TestFlight se blochează fără niciun motiv. Asta ar indica mai degrabă o problemă cu serverele Facebook, decât de o defecțiune a aplicației iOS.

Deși WhatsApp nu confirmă asta în mod expres, o posibilă cauză ar putea fi ceva banal, precum un certificat de securitate expirat. Pe baza rapoartelor utilizatorilor, eroarea pare să afecteze atât aplicațiile obișnuite WhatsApp, cât și WhatsApp Business.

Deși unii utilizatori au asociat bug-ul de astăzi cu actualizarea iOS 15.2, problemele de funcționare se manifestă chiar și cu versiunile anterioare ale sistemului de operare mobil Apple.

Deocamdată, administratorii WhatsApp nu oferă o explicație oficială pe tema problemelor raportate de utilizatori, cu atât mai puțin un remediu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult