Vrei Facebook și Instagram fără reclame? Atunci fii pregătit să scoți din buzunar 13 euro

31.10.2023
Vrei Facebook și Instagram fără reclame? Atunci fii pregătit să scoți din buzunar 13 euro

Începând cu luna noiembrie a acestui an, Meta oferă utilizatorilor din Europa posibilitatea de a opri colectarea de informații în scop publicitar. Astfel, utilizatorii se vor putea bucura de o experiență Facebook și Instagram complet lipsită de reclame, în schimbul unei sume modice.

Ca răspuns la presiunile autorităților europene, care încearcă să stopeze practicile bazate pe colectarea sistematică și valorificarea oricăror informații despre utilizatorii Facebook și Instagram, Meta introduce un abonament ce le permite utilizatorilor să renunțe la aceste lucruri contra unei sume de bani în fiecare lună.

Introducerea acestui abonament vine mai mult ca un răspuns la presiunile Uniunii Europene și ca un argument ce poate fi folosit de companie în cazul în care există solicitării viitoare din partea autorităților. Există două tarife: unul pentru web și unul pentru aplicațiile pentru Android și iOS. Pentru versiunea web, abonamentul va costa 9,99 euro, în timp ce tariful pentru aplicațiile de mobil se ridică la 12,99 euro atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Pentru a pune acest lucru într-un context mai larg, cel mai scump abonament de streaming oferit de Netflix costă 11,99 euro. Pentru această sumă de bani primești cea mai bună calitate video și cea mai mare rezoluție disponibilă, anume 4K+HDR. Bineînțeles, nu se pune problema de reclame.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult