Waze anunță noi funcții și un design îmbunătățit

09.02.2024
Waze anunță noi funcții și un design îmbunătățit

Waze, aplicația de navigație utilizată de mulți datorită alertelor sale utile privind traficul și a radarelor prin orașe și localități, își actualizează aplicația cu un nou design și funcții importante, scrie Android Police.

Mai exact, noul update promite o interfață mai simplă și mai puțin încărcată, cu scopul de a facilita raportarea problemelor de trafic. Utilizatorii de Android și iOS sunt cei care vor beneficia primii de aceste schimbări.

Odată cu noua actualizarea, procesul de raportare a devenit mult mai eficient pentru utilizatori. În loc să navighezi prin mai multe meniuri pentru a găsi o opțiune specifică de raportare, acum Waze îți oferă opțiunile specifice fiecărei categorii direct în interfața aplicației. De asemenea, rapoartele sunt trimise automat după câteva secunde, fără ca utilizatorul să fie nevoit să intervină suplimentar sau să apese vreun buton.

Waze aduce și o serie de actualizări mai controversate

Pe lângă aspectul nou și procesul de raportare simplificat, actualizarea aduce și câteva schimbări, considerate de unii controversate. Opțiunea de a raporta un animal mort pe drum a fost eliminată din secțiunea „Pericol”, iar opțiunea utilă de a raporta o mașină oprită în mijlocul drumului a dispărut, deși fusese adăugată nu cu mult timp în urmă.

Waze rămâne o alegere populară printre utilizatori, în mare parte datorită opțiunilor sale de raportare și alertelor privind prezența poliției în apropiere, funcționând ca o alternativă discretă la detectoarele de radar. Mai mult, aplicația oferă rute alternative în timp real atunci când condițiile de trafic se înrăutățesc.

Deși Waze a experimentat diferite stiluri de raportare în trecut, noua interfață face procesul extrem de simplu: o singură apăsare și poți accesa cele mai importante funcții de rapoarte. Actualizarea interfeței este realizată la nivel de server, deci nu este legată de o versiune specifică a aplicației, ceea ce înseamnă că schimbările ar putea ajunge la utilizatori în mod gradual. Cu toate acestea, deocamdată, nu toți utilizatorii de Android Auto sau CarPlay au observat aceste modificări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult