Waze modifică modul în care șoferii pot raporta poliția. Ce alte schimbări aduce noua actualizare?

20.02.2024
Waze modifică modul în care șoferii pot raporta poliția. Ce alte schimbări aduce noua actualizare?

O nouă actualizare a aplicației Waze aduce câteva schimbări, printre care și modul în care șoferii vor putea raporta echipajele de poliție.

Aplicația Waze este poate cea mai utilă dintre aplicațiile de navigare, deoarece are capacitatea de a aduna informații despre trafic grație rapoartelor pe care utilizatorii le pot lăsa în timp real. Acum, o nouă actualizare pentru Waze oferă funcției îndrăgite de șoferi un nou aspect și, de asemenea, elimină unele opțiuni.

Potrivit 9to5Google, în cele mai recente actualizări Waze, atât pentru Android, cât și pentru iOS, există câteva modificări aduse funcției de raportare. O nouă pictogramă de atenționare din colțul ecranului afișează un meniu reînnoit, numit acum „What do you see?”

Utilizatorii pot raporta o varietate de condiții diferite de drum. Acestea includ condițiile de trafic, un accident, radare de viteză, vreme rea, benzi blocate, drumuri închise și multe altele. Există, de asemenea, opțiuni de raportare a prețurilor combustibililor sau de a solicita asistență rutieră de la alți participanți la trafic.

Schimbări importante în aplicația Waze

Pe lângă noile funcții adăugate în aplicație, Waze a pierdut câteva opțiuni. Spre exemplu, șoferii nu vor mai putea seta alerte pentru animale lovite pe șosea. Opțiunea dedicată pentru a afișa o mașină oprită în mijlocul drumului a fost, de asemenea, eliminată, deși există încă o opțiune pentru „mașină pe acostament”. În timp ce aceste alerte eliminate pot fi înlocuite cu alte opțiuni, sunt elemente care pot altera ușor modul de funcționare al rapoartelor, dat fiind faptul că șoferii nu vor știi la ce să se aștepte.

Această actualizare a fost lansată la scară largă atât pentru dispozitivele ce rulează Android, cât și pentru iOS, dar s-ar putea să treacă o vreme până când toți utilizatorii vor avea acces la noile opțiuni introduse de Waze.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult