Waze pentru iOS va putea fi folosit pe ecranul maşinilor Ford, dar nu prin CarPlay

18.05.2018
Waze pentru iOS va putea fi folosit pe ecranul maşinilor Ford, dar nu prin CarPlay

În acest moment, platforma Android Auto are un avantaj foarte mare faţă de CarPlay de la Apple, întrucât aceasta este singura care poate oferi navigaţie folosind Waze prin sistemul de infotainment al maşinii. Utilizatorii de iOS nu trebuie însă să îşi arunce încă telefoanele pe geamul maşinii, întrucât Google pare să accepte compatibilitatea Waze cu iOS prin intermediul software-ului dedicat al producătorilor, iar Ford este prima companie care va oferi suport pentru această aplicaţie pe iOS prin sistemul său proprietar de infotainment numit SYNC 3.

Anunţul acestei funcţii a fost deja făcut în cadrul CES 2018, însă acesta s-a pierdut printre noile anunţuri de televizoare şi tot felul de prototipuri impresionante. Regulile de a publica o aplicaţie prin sistemul CarPlay implică utilizarea Apple Maps, sau o negociere mai agresivă cu Apple, însă Google nu pare să se obosească să facă asta. În schimb, a făcut o înţelegere cu Ford pentru a conecta aplicaţia de iOS direct la sistemul SYNC 3 deja prezent în maşină, fără a folosi interfaţa dedicată Apple.

Pentru a funcţiona, sistemul SYNC 3 trebuie să fie actualizat la versiunea 3.0, în timp ce versiunea de iOS trebuie să fie minimum 11.3. Aplicaţia va rula în timp real pe telefon, deci în continuare va consuma baterie, însă aceasta va fi afişată şi pe ecranul maşinii şi va fi integrată în interfaţa Ford, deci va putea fi controlată în acest mod.

Waze va funcţiona în acest mod cu orice maşină echipată cu SYNC 3, deci probabil că este vorba în special de modele configurate în mod special cu acest sistem şi cel mai probabil că această funcţie va fi păstrată şi pe modelele din viitor ale software-ului SYNC.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult