Waze primeşte funcţie „OK Waze” pentru comandă vocală

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 30.11.2017
Waze primeşte funcţie „OK Waze” pentru comandă vocală

Waze primeşte o actualizare importantă, aducând interfaţă de navigare pentru motociclişti, suport pentru drumuri care includ benzi cu prioritate pentru navetişti şi funcţie „OK Waze” pentru controlul vocal.

De acum, utilizatorii Waze vor putea raporta incidentele din trafic şi controla funcţiile de bază ale aplicaţiei fără a mai lua mâinile de pe volan. În modul de operare hands-free, utilizatorii nu trebuie decât să activeze modul pentru comandă vocală folosind expresia  „OK Waze”, după care pot solicita informaţii utile din aplicaţie, raporta situaţiile din trafic sau da instrucţiuni pentru modificarea rutei alese. Spre exemplu, folosim expresia „take me home” când dorim să ajungem acasă, sau „find a gas station” pentru a descoperi cea mai apropiată benzinărie.

Modul de navigare pe motocicletă adaugă in interfaţă informaţii utile distribuite de alţi motociclişti şi rute alternative care includ porţiuni de drumuri înguste.

Limitat deocamdată la anumite regiuni din Canada şi Statele Unite, suportul pentru benzile de circulaţie dedicate navetiştilor reprezintă o premieră în aplicaţiile pentru navigare şi ar trebui să asiste folosirea mai eficientă a acestor rute.

Modificările prezentate se regăsesc atât în versiunea de Android, cât şi cea pentru iOS a aplicaţiei Waze.

Tags: