Waze primeşte funcţie „OK Waze” pentru comandă vocală

Waze primeşte funcţie „OK Waze” pentru comandă vocală

Waze primeşte o actualizare importantă, aducând interfaţă de navigare pentru motociclişti, suport pentru drumuri care includ benzi cu prioritate pentru navetişti şi funcţie „OK Waze” pentru controlul vocal.

De acum, utilizatorii Waze vor putea raporta incidentele din trafic şi controla funcţiile de bază ale aplicaţiei fără a mai lua mâinile de pe volan. În modul de operare hands-free, utilizatorii nu trebuie decât să activeze modul pentru comandă vocală folosind expresia  „OK Waze”, după care pot solicita informaţii utile din aplicaţie, raporta situaţiile din trafic sau da instrucţiuni pentru modificarea rutei alese. Spre exemplu, folosim expresia „take me home” când dorim să ajungem acasă, sau „find a gas station” pentru a descoperi cea mai apropiată benzinărie.

Modul de navigare pe motocicletă adaugă in interfaţă informaţii utile distribuite de alţi motociclişti şi rute alternative care includ porţiuni de drumuri înguste.

Limitat deocamdată la anumite regiuni din Canada şi Statele Unite, suportul pentru benzile de circulaţie dedicate navetiştilor reprezintă o premieră în aplicaţiile pentru navigare şi ar trebui să asiste folosirea mai eficientă a acestor rute.

Modificările prezentate se regăsesc atât în versiunea de Android, cât şi cea pentru iOS a aplicaţiei Waze.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video