WhatsApp anunță o nouă caracteristică care va afișa statusul utilizatorilor direct în fereastra de chat

29.11.2023
WhatsApp anunță o nouă caracteristică care va afișa statusul utilizatorilor direct în fereastra de chat

WhatsApp este pe cale să introducă o nouă caracteristică care va afișa statusul utilizatorilor direct în fereastra de chat. Conform informațiilor oferite de WABetaInfo, cea mai recentă versiune beta a WhatsApp pentru Android (v2.23.25.11) arată statusul și ultima apariție (dacă este activată) a unui utilizator sub numele acestuia într-o fereastră de chat deschisă. În viitorul apropiat, această funcție ar putea fi disponibilă pentru toți utilizatorii într-o actualizare viitoare a WhatsApp pentru Android.

Pentru utilizatorii Apple, deocamdată nu este clar dacă dezvoltatorii lucrează la o caracteristică similară pentru dispozitivele iOS.

Cu noua caracteristică, în fereastra de chat, sub numele persoanei din chat, utilizatorii vor putea vedea statusul acesteia. Dacă persoana este offline, statusul va fi afișat sub numele său. Totuși, aceste informații vor fi afișate doar dacă persoana respectivă le-a activat în setările de confidențialitate WhatsApp.

WhatsApp a introdus recent o nouă caracteristică de autentificare

Pe lângă această caracteristică, WhatsApp a introdus recent o nouă funcție care permite utilizatorilor să-și asocieze conturile cu o adresă de email. Anterior, WhatsApp permitea verificarea conturilor doar printr-un număr de telefon. Măsura de siguranță era problematică dacă utilizatorul își pierdea SIM-ul sau dacă telefonul era furat. Astfel, noua caracteristică asigură o metodă alternativă de verificare a contului.

Un raport de la Wabetainfo a menționat că noua funcție de verificare prin email este acum disponibilă pentru utilizatorii de iPhone cu ultima actualizare WhatsApp și se așteaptă să fie extinsă curând și pentru utilizatorii Android.

Pentru a activa verificarea prin email, utilizatorii sunt nevoiți să acceseze categoria Setări WhatsApp > Cont. Această funcție este, practic, o metodă de backup pentru autentificare. „Când activezi verificarea în doi pași, poți introduce adresa ta de email. Acest lucru ajută la protejarea contului tău, permițând WhatsApp să-ți trimită un link de resetare prin email dacă uiți PIN-ul, și să-ți trimită un cod de verificare atunci când îți înregistrezi contul”, se menționează în secțiunea FAQ a WhatsApp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult