WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatorii iOS: autentificarea prin email

22.11.2023
WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatorii iOS: autentificarea prin email

WhatsApp, cea mai populară platformă de mesagerie, și-a îmbunătățit securitatea pentru utilizatorii iPhone prin lansarea unei noi funcții de autentificare prin e-mail. Până acum, verificarea conturilor WhatsApp se făcea exclusiv prin număr de telefon și cod OTP, un proces limitat în cazuri de pierdere a SIM-ului sau a telefonului. Astfel, noua caracteristică oferă o metodă alternativă de validare a contului.

Conform unui raport furnizat de Wabetainfo, noua funcție de verificare prin e-mail este disponibilă pentru utilizatorii de iPhone care au descărcat cea mai recentă actualizare WhatsApp. De asemenea, funcția se așteaptă să fie extinsă și pentru utilizatorii de Android în viitorul apropiat.

Funcția este accesibilă în versiunea WhatsApp 23.24.70 și poate fi activată din WhatsApp Setări > Cont. Aceasta servește ca metodă de backup pentru login în situații unde utilizatorii întâmpină dificultăți în primirea codului de verificare prin SMS. „Prin activarea verificării în doi pași, puteți introduce adresa de e-mail. Aceasta ajută la protejarea contului, permițând WhatsApp să vă trimită un link de resetare dacă uitați PIN-ul și un cod de verificare la înregistrarea contului,” se menționează în secțiunea FAQ a WhatsApp.

Adresa de email, folosită ca alternativa de autentificare

WhatsApp nu elimină numerele de telefon ca metodă de autentificare, ci introduce adresele de email ca un mijloc suplimentar de autentificare.

În paralel, WhatsApp testează o funcție de chat AI în ultima versiune beta pentru Android. Aceasta introduce un buton de acces rapid pentru chatbotul AI. Chatbotul AI poate răspunde la întrebări despre WhatsApp și poate oferi suport pentru sarcini precum programarea întâlnirilor.

La evenimentul Meta Connect, Mark Zuckerberg a dezvăluit noul chatbot AI al companiei Meta, care beneficiază de colaborarea cu Bing Chat de la Microsoft pentru a oferi rezultate rapide și eficiente. Inspirându-se de la generatorii de imagini precum MidJourney și Bing Image Creator, acest asistent AI de la Meta are capacitatea de a crea imagini realiste din comenzi text simple, folosind comanda ‘/imagine’.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult