WhatsApp testează un sistem de avertizare menit să descurajeze redistribuirea mesajelor SPAM

17.01.2018
WhatsApp testează un sistem de avertizare menit să descurajeze redistribuirea mesajelor SPAM

În timp ce Facebook Messenger ascunde o parte dintre mesajele pe care le primeşti, dacă acestea provind de la persoane din afara listei de contacte, WhatsApp ar putea implementa o metodă mai puţin drastică pentru a limita propagarea mesajelor de tip SPAM.

Aflat la stadiul de testare cu un grup restrâns de utilizatori, noua funcţie de alertare va atenţiona utilizatorii care sunt pe cale să redistribuie postări ce au distribuite deja de numeroşi alţi utilizatori, acesta fiind un parcurs tipic pentru mesajele de tip SPAM.

Mesajele intră sub incidenţa filtrului anti-SPAM după ce au fost retrimise de cel puţin 25 ori, suficient pentru ca postările redistribuite în grup restrâns să nu fie perturbate. Cert este că mesajele pentru care sunt emise avertizări nu sunt blocate, utilizatorii putând alege să le trimită oricum, dacă sunt siguri de autenticitatea acestora.

Probabil, noul sistem de alerte anti-SPAM va fi inclus într-una din versiunile viitoare ale aplicaţiei WhatsApp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult