X Social Media dă în judecată X, compania miliardarului Elon Musk

03.10.2023
X Social Media dă în judecată X, compania miliardarului Elon Musk

X, compania lui Elon Musk, a fost dată în judecată de X Social Media, o companie publicitară. Procesul a pornit din cauza drepturilor de autor.

X Corp, cunoscut anterior sub numele de Twitter, a fost dat în judecată în instanța federală din Florida de o companie de marketing legal care susține că noul nume al companiei lui Elon Musk încalcă marca sa comercială care încorporează litera „X”., transmite Reuters.

Procesul intentat de X Social Media susține că X Corp, căruia i-a fost schimbat numele din Twitter în luna iulie a acestui an, ar putea provoca confuzie în rândul consumatorilor. Cazul pare să fie primul dintre ceea ce ar putea fi numeroase dispute privind drepturile de autor cu compania lui Musk cu privire la litera „X”.

X, fostul Twitter, este dat în judecată din cauza numelui

X Social Media, cu sediul în Florida, este o agenție de publicitate axată pe litigii în masă. Site-ul său web spune că Jacob și Roseanna Malherbe au înființat agenția în 2015 pentru a conecta rezidenții din Florida cu avocații în urma scurgerii de petrol Deepwater Horizon din Golful Mexic.

Procesul a spus că agenția a folosit numele „X Social Media” din 2016 și deține o marcă federală care o acoperă. A spus că a investit peste 400 de milioane de dolari în publicitate pe Facebook pentru a ajunge la potențiali clienți.

Compania a spus că rebranding-ul Twitter a derutat deja clienții și a cauzat pierderi de venituri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult