Xiaomi aduce o parte din funcţionalitatea Android O în interfaţa MIUI 9 pentru Android Nougat şi Marshmallow

Autor: Aurelian Mihai 05.05.2017
Xiaomi aduce o parte din funcţionalitatea Android O în interfaţa MIUI 9 pentru Android Nougat şi Marshmallow

Strategia producătorului Xiaomi de a livra telefoane mobile echipate cu o interfaţă puternic modificată, aplicată versiunii de Android livrată de Google, are efectul nedorit de a complica foarte mult pregătirea actualizărilor software. Încercând o soluţie de compromis, Xiaomi va aduce o parte din inovaţiile celei mai recente versiuni de Android în interfaţa MIUI 9, păstrând însă neschimbată versiunea de Android instalată pe dispozitive, deocamdată.

Printre noutăţile din interfaţa MIUI 9 se numără modul split-screen, care permite folosirea simultană a două sau mai multe aplicaţii de Android, dar şi picture-in-picture, care oferă video streaming într-o fereastră suprapusă peste aplicaţia activă. Trebuie spus că funcţia picture-in-picture era deja prezentă în codul Android Nougat, însă nu va fi activată decât în ediţia Android O, pregătită pentru lansare oficială în a doua jumătate a acestui an.

Oferind funcţionalitatea Android O înainte de lansarea oficială a sistemului de operare, Xiaomi ar putea câştiga simpatia fanilor, însă este greu de crezut că utilizatorii obişnuiţi deja cu experienţa unei versiuni nemodificată de Android se vor lăsa prea uşor convinşi de interfaţa MIUI proiectată de Xioami după modelul celei folosită cu telefoane iPhone.

Tags: