YouTube Go, aplicaţia care permite salvarea clipurilor YouTube pentru vizionare offline, disponibilă în versiune beta

Autor: Aurelian Mihai 09.02.2017
YouTube Go, aplicaţia care permite salvarea clipurilor YouTube pentru vizionare offline, disponibilă în versiune beta

Adresată utilizatorilor din regiuni unde accesul permanent la internet nu este posibil, aplicaţia YouTube Go permite descărcarea clipurilor YouTube în memoria locală a dispozitivului, făcând posibilă vizionarea ulterioară chiar şi în lipsa unei conexiuni active la internet.

 

Anunţată încă din luna septembrie 2016, aplicaţia este disponibilă pentru instalare în versiune beta, în magazinul Google Play.

Aplicaţia funcţionează asemănător clientului YouTube oficial, însă în loc de redarea imediată a clipului selectat avem opţiunea descărcării acestuia în memoria internă a telefonului mobil, sau pe cardul microSD. Intenţionată folosirea în condiţii dificile de acces la internet, aplicaţia permite alegerea calităţii imaginii doar între modurile “basic quality” (rezoluţie 144p) şi  “standard quality” (360p), fără opţiune HD sau mai bun.

YouTube Go permite vizionarea clipurilor preferate şi împreună cu prietenii, folosind reţeaua WiFi pentru a transmite clipul salvat altor dispozitive din apropiere.

Tags: