YouTube testează un nou buton de redare pentru aplicația de Android

06.06.2021
YouTube testează un nou buton de redare pentru aplicația de Android

Curând, vei putea asculta melodiile preferate pe YouTube și în modul Loop, Google adăugând un nou buton de redare în interfața aplicației de Android.

Vestea nu este tocmai nouă pentru cei care accesează YouTube folosind interfața web, opțiunea Loop fiind de mult timp disponibilă în meniul afișat la click-dreapta pe ecranul de redare. Pentru restul, sigura opțiune era butonul autoplay, care însă facilita doar trecerea automată la următorul clip din lista de redare.

Astfel, activarea butonului Loop va scuti utilizatorii de nevoia declanșării manuale a butonului Replay, afișat doar după ce clipul aflat în redare a ajuns la final.

Deși este comun la mai toate aplicațiile pentru redare media și platformele pentru streaming de muzică, butonul Loop nu a fost considerat o adiție esențială și pentru YouTube, platforma de video sharing fiind centrată mai mult pe descoperirea de nou conținut, decât ascultarea/urmărirea repetitivă a aceluiași videoclip. Ținând cont de faptul că Google oferă deja YouTube Music, ca o alternativă pentru ascultarea de muzică, nu putem fi prea mult surprinși de omisiunea făcută.

Adevărul este că, mai ales pentru melodiile foarte populare, YouTube continuă să fie o destinație favorită pentru melomanii „de ocazie”, astfel că orice îmbunătățire pe acest palier nu poate fi decât binevenită.

La fel ca în interfața web, butonul Loop video nu apare afișat direct în interfață, ci trebuie căutat în meniul principal accesibil din colțul dreapta-sus. Deocamdată, acesta apare doar pentru un mic număr de utilizatori incluși în grupul de testare, însă va deveni o apariție permanentă în interfața clientului YouTube pentru Android.

YouTube Loop

În afară de adăugarea unui nou buton Loop în aplicația de Android, YouTube va introduce și o funcție care permite utilizatorilor aplicației să „taie” videoclipuri. Cu aceasta vei putea extrage secvențe de până la 60 secunde din clipul YouTube care prezintă interes, având opțiunea de a distribui doar acea secvență prin generarea unui link special.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult