Netflix este acum disponibil și pe ecranul inteligent Google Nest Hub

22.07.2020
Netflix este acum disponibil și pe ecranul inteligent Google Nest Hub

Dispozitivele smart home Google Nest vin cu multe funcții utile. Acestea pot fi folosite pentru ascultat muzică, redat de clipuri de pe YouTube și pentru controlul dispozitivelor inteligente din casă. Modelele Google Home sau Google Nest Hub, cum sunt acum numite, nu pot să redea însă conținut de pe Netflix, în ciuda faptului că sunt echipate ecrane mari. Sau cel puțin nu puteau până acum, pentru că Google tocmai a anunțat că acest lucru este acum posibil.

Redarea Netflix pe Google Nest Hub este acum posibilă

Începând de acum, dispozitivele Google Nest Hub, atât în varianta cu ecran de 7”, cât și în varianta cu ecran de 10”, vor putea să primească comenzi vocale, dar și comenzi de pe alte dispozitive de a reda conținut de pe Netflix. Dispozitivele oricum apar în listă asemeni unor dispozitive Chromecast, în aplicațiile compatibile. Acum vor apărea și în aplicația Netflix ca dispozitiv de redare, sau vor putea primi comenzi prin Google Assistant pentru a reda conținut de pe contul tău.

Desigur, asemeni Spotify sau altor servicii legate la Google Home, va fi nevoie să ai contul de Netflix înregistrat în contul de Google Home. În general, dacă ai deja un Chromecast sau alte dispozitive inteligente care pot afișa Netflix și comunică cu Home, probabil că ai deja contul înregistrat. Dacă nu, totul se face în doar câteva secunde din aplicația Google Home de mobil, fie de pe Android, fie de pe iOS.

Nu este necesar un update de software

Având în vedere că dispozitivele Google Nest Hub se găsesc de obicei prin bucătărie, sau prin living, integrarea redării de conținut de pe Netflix va fi cu siguranță binevenită pentru utilizatori. Unii ar putea renunța la a plimba telefonul sau tableta prin casă doar pentru a continua să se uite la un episod din serialul preferat în altă cameră.

Cea mai bună parte este că nu trebuie să faci nimic dacă ai deja un Google Nest Hub pentru a primi noua funcționalitate. În teorie, redarea de pe Netflix ar trebui să funcționeze de la sine, fără update-uri software.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult