A fost lansat cel mai rapid încărcător de mașini electrice. La ce nivel duce bateria în 15 minute

11.10.2021
A fost lansat cel mai rapid încărcător de mașini electrice. La ce nivel duce bateria în 15 minute

Compania suedeză ABB a anunțat cel mai rapid încărcător de mașini electrice din lume, modelul Terra 360. Acesta va oferi performanțe extraordinare pe modelele de mașini compatibile.

Terra 360 este un sistem modular care poate alimenta până la patru vehicule simultan. Asta înseamnă că un utilizator nu mai trebuie să aștepte ca alt șofer să încarce înainte, ci folosește un alt cablu. Încărcătorul oferă o putere maximă de 360 kW și este capabil să încarce complet, de la zero, bateria unui automobil electric în 15 minute.

Prin comparație, un Tesla Supercharger V3 (250 kW) încarcă bateriile unui automobil Model 3 (care suportă astfel de viteze) până la 90% în aproximativ 40 de minute. Elon Musk a anunțat că sistemele vor fi actualizate pentru a oferi 300 kW.

Sistemul ABB va fi disponibil în Europa la sfârșitul acestui an, iar în 2022 va ajunge în SUA, America Latină și în regiunea Asia-Pacific.

Cel mai rapid încărcător pentru mașini electrice este accesibil pentru persoanele în scaun cu rotile și folosește un sistem de management al cablurilor care le ușurează sarcina șoferilor.

Produsul poate fi personalizat de clienți cu folii proprii. La cerere, în sistem poate fi integrat un display cu diagonala de 27”, pe care pot fi rulate imagini și clipuri video.

Compania a intrat pe piața încărcătoarelor de vehicule electrice încă din 2010 și până acum a vândut peste 460.000 de sisteme, în 88 de piețe.

ABB a anunțat, cu ocazia lansării Terra 360, că va înlocui întreaga sa flotă de 10.000 de vehicule cu modele nepoluante.

Sursa: ABB

CITEȘTE ȘI:

Intrat în Cartea Recordurilor: Un camion electric a parcurs 1.100 km la o încărcare a bateriilor

Grupul auto care ar putea depăși Tesla, pe piața EV, până în 2025

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult