Grupul auto care ar putea depăși Tesla, pe piața EV, până în 2025

16.09.2021
Grupul auto care ar putea depăși Tesla, pe piața EV, până în 2025
Elon Musk (stânga), șeful Tesla, alături de Herbert Diess, șeful Volkswagen (Foto: Profimedia Images)

Un grup auto european este „în cărți” pentru a depăși Tesla pe piața globală a automobilelor electrice până în anul 2025, potrivit firmei LMC Automotive.

Volkswagen Group este singura entitate aflată în acest moment în situația de a putea contesta poziția de lider ocupată de producătorul auto american. Grupul european este masiv și are o mulțime de branduri sub umbrelă, inclusiv noua Cupra, care dorește să devină o marcă integral electrică până în 2030.

Herbert Diess, șeful Volkswagen, nu a făcut un secret din faptul că ținta lui este prima poziție pe piață. El crede, la fel ca LMC Automotive, că obiectivul poate fi atins până în 2025. Grupul va lansa 70 de modele de automobile electrice până în 2030.

Tesla are propriile avantaje

Nici Tesla nu se relaxează, însă, pe prima poziție. Compania urmează să înceapă în acest an producția la două noi fabrici, în Germania și Texas.

Foto: Shutterstock

Mai mult, potrivit lui Todd Gordon, fondator al TradingAnalysis.com, rivalele companiei americane au un dezavantaj mare, greu de remediat. Mașinile produse de Tesla au parcurs milioane de kilometri deja și au colectat date esențiale, care au fost trimise la centrele de date ale companiei și analizate.

Astfel, marca americană are un mare avantaj esențial în fața competitorilor. „Compania cu cele mai multe date va fi în final victorioasă. (…) Cred că piața decide deja acum cine va câștiga cursa”, a declarat Gordon.

Totodată, Tesla se pregătește să lanseze un model cu preț de doar 25.000 de dolari, care se va vinde, cu siguranță, foarte bine.

Sursa: Insideevs

CITEȘTE ȘI:

Cele mai populare mașini în funcție de țară. Statele în care conduc deja modele electrice

Ce se întâmplă cu bateria unei mașini electrice când e blocată în trafic, bară la bară

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult