Anunțul surprinzător făcut de o mare bancă: Tratați Tesla ca pe o acțiune chineză

26.10.2022
Anunțul surprinzător făcut de o mare bancă: Tratați Tesla ca pe o acțiune chineză
Foto: Profimedia Images

Acțiunile Tesla ar trebui tratate ca unele aparținând unei companii chineze, deoarece 50% din profitul companiei este realizat în China, a transmis, într-o notă către investitori, banca Morgan Stanley.

Mai precis, potrivit sursei citate, TSLA se va comporta ca o acțiune din sectorul tehnologic inclusă în indicele SSE Composite al bursei din Shanghai.

Banca americană crede că firma auto condusă de Elon Musk trebuie văzută așa până cel puțin în 2030.

„Tesla se va comporta ca o acțiune chineză în următorul deceniu”, a transmis Morgan Stanley. Din cauza dependenței mari pe care o are față de piața din China, titlurile Tesla au scăzut abrupt în ultimele săptămâni, în linie cu alte acțiuni chineze.

Investitorilor nu le-a plăcut faptul că actualul lider de la Beijing, Xi Jinping, care conduce China de 10 ani, a fost împuternicit pentru un nou mandat de 5 ani în fruntea țării.

Tesla

De aceea, potrivit analiștilor băncii, Tesla este vulnerabilă la tensiunile dintre Beijing și Washington, iar acțiunile sale vor continua să fie volatile.

Recent, Elon Musk a fost lăudat de oficiali ai guvernului comunist chinez după ce a sugerat că Taiwan ar trebuie să devină o regiune administrată special, parte din China, așa cum este Hong Kong.

Unii analiști au spus că este posibil ca, din cauza dependenței de China, miliardarul american să fie obligat să facă anumite servicii pentru Partidul Comunist.

Tesla are, în Shanghai, Gigafactory 3, cea mai mare fabrică a sa.

Via Business Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult