VIDEO: Descoperire neașteptată făcută accidental, cu drona, la fabrica Tesla din Shanghai

12.12.2020
VIDEO: Descoperire neașteptată făcută accidental, cu drona, la fabrica Tesla din Shanghai
Foto: captură de ecran

Un pilot de dronă care filma extinderea spre Est a fabricii Tesla din Shanghai, China, a surprins ceva mai multe detalii decât se aștepta.

Lângă fabrică pot fi observate, în înregistrare, câteva elemente folosite la construcția părții din spate a SUV-ului Model Y. Acestea sunt foarte interesante deoarece sunt realizate dintr-o singură bucată de metal, cu prese uriașe, numite Giga Press, dezvoltate special de companie.

Citește și: Dacă se întâmplă asta e cumplit! Vom trăi în tunelurile de la metrou, vânați de creaturi mutante / Șansele sunt mari

Filmarea confirmă faptul că Tesla se pregătește să introducă mașina pe piața din China, cea mai mare din lume pentru vehicule electrice. Vehiculul va fi construit din start cu noul element din partea din spate, care nu este prezent pe unitățile Model Y produse până recent.

Aceste elementele realizate dintr-o singură bucată de metal sunt unice pentru Tesla Model Y. Pisele optimizează producția și reduc costurile.

Citește și: Comparație între cele mai atractive SUV-uri electrice: BMW iX vs Tesla Model Y

Pentru a reuși acest lucru, compania a dezvoltat propriul aliaj de aluminiu. Acest nou element de caroserie, realizat dintr-o singură foaie de aliaj, înlocuiește 70 bucăți separate de metal.

Tesla se va dovedi un concurent redutabil pentru Nio

Producția Model Y în China ar trebui să înceapă anul viitor. Vestea este una proastă pentru Nio, un producător de SUV-uri electrice autohton, aflat pe val. Totuși, constructorul asiatic are un avantaj: pachetele de baterii de pe modelele sale pot fi înlocuite rapid în stații dedicate și sunt compatibile cu toate modelele din ofertă.

Citește și: Un bărbat și-a cumpărat Tesla Model Y. Cele trei motive, surprinzătoare, pentru care deja vinde mașina

Nu se cunoaște deocamdată motivul pentru care compania extinde fabrica, deja uriașă, din China. Se speculează că acolo ar putea fi produse stații de încărcare rapide pentru mașini Tesla sau celule pentru pachete de baterii.

Sursa: Teslarati

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult