Apple ar fi oprit temporar discuțiile cu Hyundai în urma leak-urilor despre Apple Car

06.02.2021
Apple ar fi oprit temporar discuțiile cu Hyundai în urma leak-urilor despre Apple Car

Se pare că toată atenția care a fost oferită proiectului Apple Car în ultima săptămână ar putea avea efecte negative pentru viitorul acestuia. Conform unui articol publicat de Bloomberg, discuțiile dintre Apple și Hyundai ar putea fi momentan oprite, în principal din cauza tuturor informațiilor care au scăpat în spațiul online. De altfel, compania Apple este faimoasă pentru eforturile pe care le depune pentru a păstra informații secrete.

Apple dorește să țină detaliile despre Apple Car ascunde

Articolul Bloomberg spune că reprezentanții Apple par să se fi supărat în urma acestor leak-uri, iar consecința este încetarea temporară a discuțiilor cu partenerul pe care îl „curtau” pentru Apple Car. Se pare însă că Apple nu are foarte multe alternative pe masă în cazul în care ar putea renunța la Hyundai în urma acestor neînțelegeri. De altfel, chiar dacă există alți producători de mașini care au capacitatea să producă mașini pentru Apple, nu este clar câți vor fi dispuși să colaboreze cu această companie.

Desigur, faptul că Apple ar putea opri discuțiile pentru a stabili niște reguli de comunicare mai stricte în cadrul partenerilor săi este doar una dintre probleme. Se pare că există și un conflict intern între membrii conducerii Hyundai, care nu pot cădea de comun acord dacă să accepte sau să refuze propunerea Apple. Există voci din cadrul consiliului de directori Hyundai care spun că nu vor să devină un „Foxconn” al industriei auto, care să producă în principal mașini pentru Apple, în defavoarea modelelor proprii.

Se pare că există acum și alte discuții interne, precum care brand să producă mașina Apple în cazul în care companiile cad de comun acord să pornească acest proiect. Apple ar dori probabil să producă mașina în fabrica Kia din Georgia, SUA, dar Hyundai este considerat brandul superior al grupului.

În ciuda avalanșei de informații din ultimele câteva zile, tot nu știm foarte multe lucruri concrete despre Apple Car. Ultimele zvonuri spun că această mașină nu va fi disponibilă la vânzare pentru publicul larg, cel puțin nu inițial, fiind mai întâi pregătită drept o mașină autonomă care va fi vândută către alte companii, probabil din domeniul transportului de persoane, precum Uber.

Cert este însă că dacă discuțiile dintre Apple și Hyundai nu vor continua, termenul de lansare din 2024, care este momentan adus în discuție, ar putea deveni nerealist.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult