Kia ar putea primi o investiție de 3,6 miliarde de dolari de la Apple pentru dezvoltarea Apple Car

03.02.2021
Kia ar putea primi o investiție de 3,6 miliarde de dolari de la Apple pentru dezvoltarea Apple Car

Ne așteaptă câteva săptămâni interesante, având în vedere cantitatea de informații despre Apple Car pe care le primim din tot felul de surse mai mult sau mai puțin oficiale. Cel puțin până când Hyundai va lua o decizie dacă dorește sau nu să colaboreze cu Apple pentru producția unei mașini pentru celebrul producător de dispozitive electronice, vom tot primi astfel de vești, iar cea mai nouă informație menționează suma de bani pe care Apple o va investi pentru a demara acest proiect.

Apple Car ar putea fi fabricată în 100.000 de unități pe an, începând din 2024

Conform publicației sud coreene DongA, Apple și Kia, subsidiara Hyundai care se va ocupa de producția mașinii, ar putea semna în curând un parteneriat prin intermediul căruia Apple ar putea investi în jur de 4 trilioane de won (aproximativ 3,6 miliarde de dolari) în producătorul de mașini. Această sumă ar trebui să acopere pregătirile pentru intrarea în producție pentru Apple Car în 2024.

Apple a ales Kia din mai multe motive, se pare. În primul rând, datorită platformei E-GMP dezvoltată de Hyundai, dar și datorită faptului că există deja o fabrică a companiei în statul Georgia din Statele Unite ale Americii. Capacitatea de producție inițială ar fi de 100.000 de unități pe an, în timp ce această capacitate ar putea fi crescută în timp la 400.000 de unități.

Tot DongA dezvăluie care ar fi atribuțiile fiecărei companii. Kia s-ar ocupa exclusiv de producție și asamblare, în timp ce Apple ar contribui cu componentele la care se pricepe deja să le facă. Vorbim despre software-ul care va sta la baza mașinii, care cel mai probabil va oferi integrare cu dispozitivele Apple mobile, despre platforma hardware pe care va rula acest software, bateriile, dar și design-ul exterior al vehiculului.

Se pare că totul este deja într-un stadiu destul de avansat, deci ar rămâne doar ca membrii din departamentele de conducere de la Hyundai să cadă de comun acord asupra acestui parteneriat. Având în vedere că Apple dorește ca mașina să ajungă pe piață în 2024 sau 2025, probabil că va căuta rapid un alt partener în cazul în care Hyundai va refuza.

sursa: DongA, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult