Apple renunță la dezvoltarea unei mașini electrice. Compania își va canaliza resursele în domeniul AI

28.02.2024
Apple renunță la dezvoltarea unei mașini electrice. Compania își va canaliza resursele în domeniul AI

Apple renunță la dezvoltarea proiectului pentru prima sa mașină electrică. În schimb, compania se va orienta către dezvoltarea în domeniul inteligenței artificiale.

Dezvoltarea unei noi mașini nu este o sarcină ușoară nici măcar pentru producătorii consacrați, iar Apple pare că nu vrea să mai aibă de-a face cu proiectul unei mașini electrice. După 10 ani în care compania a lucrat la crearea unui automobil electric, proiectul pare că va fi abandonat. Anunțul ar fi venit prin intermediul canalelor interne de informare sistarea proiectului pentru dezvoltarea de mașini electrice, transmite Bloomberg.

Vestea ar fi fost transmisă prin directorul de operațiuni Jeff Williams și Kevin Lynch, un vicepreședinte care supraveghează operațiunile Special Projects Group. Decizia a luat prin surprindere cei aproape 2.000 de angajați direct implicați în acest proiect, responsabil pentru dezvoltarea unui automobil electric.

Mașina electrică de la Apple nu va mai fi lansată

Sunt planificate disponibilizări în urma a acestei decizii, dar nu există cifre exacte. Se anticipează că unii angajați vor fi realocați altor proiecte, în special în divizia de inteligență artificială, deoarece inteligența artificială generativă a devenit o prioritate din ce în ce mai mare pentru Apple.

Rapoartele anterioare indicau faptul că proiectul nu a primit susținere deplină din partea celor mai directori ai Apple, iar compania se gândea să-și reducă ambițiile de a accelera dezvoltarea iCar sau să anuleze complet acest proiect. Cei mai importanți directori ai companiei au luat decizia de a anula proiectul în ultimele săptămâni.

De asemenea, acest lucru ar putea însemna și sfârșitul proiectului Titan, prin care Apple dezvolta tehnologii de conducere autonomă pentru vehicule. Așa cum am văzut și în cazul Tesla, dezvoltarea acestor sisteme nu este atât de simplă pe cât se așteptau inițial companiile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult