BMW va prezenta un concept de automobil electric reciclabil 100%

Autor: Adrian Popa 02.09.2021
BMW va prezenta un concept de automobil electric reciclabil 100%

BMW a anunțat că va prezenta un concept de automobil electric, numit i Vision Circular, care a fost gândit pentru a fi 100% reciclabil.

Sub umbrela Vision, compania germană a prezentat până acum cele mai radicale idei ale sale, dar de această dată lucrurile sunt diferite. BMW ne arată ceva ce intenționează să realizeze în realitate: să recicleze mare parte din mașinile electrice pe care le va produce.

Compania a anunțat o nouă platformă EV, numită Neue Klasse. Aceasta va include multe elemente reciclabile.

Revenind la conceptul i Vision Circular, acesta a fost conceput pe baza a patru principii: Re:think, Re:duce, Re:use, Re:cycle (regândește, reduce, reutilizează, reciclează). O astfel de mașină ar putea deveni realitate în anul 2040.

Potrivit BMW, conceptul Circular demonstrează că mobilitatea individuală și protecția mediului nu se contrazic neapărat.

Vehiculul va fi prezentat în cadrul târgului auto IAA Mobility 2021, care are loc la Munchen.

Cea mai mare provocare în viitor, legată de vehiculele electrice, o va reprezenta colectarea și reciclarea bateriilor de pe acestea. Acumulatorii actuali includ multe elemente poluante.

„În 10 până la 15 ani, când vor fi multe mașini (n.e. – electrice) care se apropie de sfârșitul vieții, va fi foarte important să avem o industrie de reciclare”, a declarat Paul Anderson, de la Birmingham University.

Sursa: BMW Blog

CITEȘTE ȘI:

Anul în care BMW crede că jumătate din mașinile vândute vor fi electrice

O echipă de studenți a construit un automobil electric care include doar materiale reciclate

Chiar sunt mașinile electrice mai bune pentru planetă?