Bollinger pregătește un pick-up electric cu design mai pătrățos decât Cybertruck la 125.000 de dolari

13.12.2020
Bollinger pregătește un pick-up electric cu design mai pătrățos decât Cybertruck la 125.000 de dolari

Tesla, Rivian și Hummer nu sunt singurele companii care pregătesc mașini electrice te tip pick-up. Bollinger, o companie înființată în 2014 se pregătește să lanseze primele sale mașini comerciale, după câțiva ani de demonstrații ale tehnologiei. Acestea ar putea ajunge pe piață în 2021. Design-ul scoate aceste modele în evidență față de concurență, cât și prețul, care este semnificativ mai mare decât cel al unui Tesla Cybertruck, dar și decât al unui Hummer EV.

Bollinger a ales un design… neconvențional pentru mașinile sale electrice

Primele mașini Bollinger de serie, modelele B1 și B2, ar putea fi lansate anul viitor prin toamnă. B1 va avea un preț de pornire de 125.000 de dolari. Poate că la prima vedere, mașina pătrățoasă ar putea părea că este desenată de un copil, care abia învață să schițeze, dar la interior, compania promite multă tehnologie și multă putere.

Vorbim despre un SUV pătrățos cu două motoare electrice, capabile de o putere de 614 cai putere. Mașina va fi limitată din fabrică la 100 de mile pe oră (aproximativ 160 de km/h) și va atinge suta în 4,5 secunde. Neobișnuit pentru o mașină electrică, Bollinger B1 va avea o cutie de viteze pentru a schimba între modurile de consum ale bateriei. Pentru mai multă putere și mai puțină autonomie poți seta modul low range, iar pentru putere limitată a motorului și autonomie mai mare, poți seta pe modul high range.

Modelul pick-up Bollinger B2 pare să fie construit pe aceeași platformă și are aceleași specificații tehnice. Acesta poate însă să tracteze 3,4 tone și să care o încărcătură de 2,3 tone. Totul este alimentat de baterii de 142 kWh, însă compania nu oferă încă informații despre autonomia pe care o vor oferi. Având în vedere că au baterii foarte mari, probabil că vei putea conduce pe o distanță peste media din piață.

Totuși, la 125.000 de dolari preț de pornire, Aceste mașini sunt mai scumpe și decât Hummer EV și decât Cybertruck, deci nu vin cu prețuri tocmai competitive, în timp ce design-ul ar putea fi chiar mai polarizant decât cel al pick-up-ului de la Tesla.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult