Cât costă o mini-mașină originală Tesla Model Y pentru copii

Autor: Adrian Popa 20.08.2020
Cât costă o mini-mașină originală Tesla Model Y pentru copii

Radio Flyer, o companie producătoare de vehicule și jucării pentru copii, a încheiat un parteneriat cu Tesla și produce o versiune mini a SUV-ului Model Y.

Jucăria, numită My First Model Y, costă 100 de dolari și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 1,5 și 4 ani.

Vehiculul vine cu scaun ergonomic, claxon, are volan care funcționează și cântărește 3,8 kg. My First Model Y este disponibil doar în culoarea roșu și poate suporta o greutate maximă de 20 kg, potrivit producătorului.

Citește și: Primul șef de stat care a ales o Tesla ca mașină oficială

Cele două companii au mai lansat în trecut un Tesla Model S For Kids, la prețul de 500 de dolari. Vehiculul respectiv, cu motor electric, este gândit pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani.

Pentru copiii mai mari și adolescenți, ai căror părinți au bani, Bugatti a dezvoltat, în parteneriat cu compania londoneză Little Car Company, o mașină pentru copii în ediție limitată de 500 de unități. Vehiculul electric costă, în varianta de bază, 35.000 de dolari, cam cât un automobil Tesla Model 3.

Citește și: Un partener Tesla propune soluția pentru mașini electrice cu autonomie de 800 de km

Tesla este cea mai populară marcă de automobile electrice din lume. În prima jumătate a anului, compania a vândut 179.050 de mașini și a avut o cotă de piață globală de 28%. Datorită succesului, o acțiune a Tesla a ajuns să valoreze 1.878,53 dolari, iar compania are o capitalizare bursieră de peste 350 de miliarde de dolari.

Radio Flyer este compania care produce celebrele cărucioare pentru copii cu același nume.