Cât costă o mini-mașină originală Tesla Model Y pentru copii

20.08.2020
Cât costă o mini-mașină originală Tesla Model Y pentru copii

Radio Flyer, o companie producătoare de vehicule și jucării pentru copii, a încheiat un parteneriat cu Tesla și produce o versiune mini a SUV-ului Model Y.

Jucăria, numită My First Model Y, costă 100 de dolari și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 1,5 și 4 ani.

Vehiculul vine cu scaun ergonomic, claxon, are volan care funcționează și cântărește 3,8 kg. My First Model Y este disponibil doar în culoarea roșu și poate suporta o greutate maximă de 20 kg, potrivit producătorului.

Citește și: Primul șef de stat care a ales o Tesla ca mașină oficială

Cele două companii au mai lansat în trecut un Tesla Model S For Kids, la prețul de 500 de dolari. Vehiculul respectiv, cu motor electric, este gândit pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani.

Pentru copiii mai mari și adolescenți, ai căror părinți au bani, Bugatti a dezvoltat, în parteneriat cu compania londoneză Little Car Company, o mașină pentru copii în ediție limitată de 500 de unități. Vehiculul electric costă, în varianta de bază, 35.000 de dolari, cam cât un automobil Tesla Model 3.

Citește și: Un partener Tesla propune soluția pentru mașini electrice cu autonomie de 800 de km

Tesla este cea mai populară marcă de automobile electrice din lume. În prima jumătate a anului, compania a vândut 179.050 de mașini și a avut o cotă de piață globală de 28%. Datorită succesului, o acțiune a Tesla a ajuns să valoreze 1.878,53 dolari, iar compania are o capitalizare bursieră de peste 350 de miliarde de dolari.

Radio Flyer este compania care produce celebrele cărucioare pentru copii cu același nume.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult