Primul șef de stat care a ales o Tesla ca mașină oficială

Autor: Adrian Popa 18.08.2020
Primul șef de stat care a ales o Tesla ca mașină oficială

Președintele Luis Abinader din Republica Dominicană a ales ca mașină oficială o Tesla Model S. Acesta este primul șef de stat din lume care face acest lucru.

Șeful companiei auto, Elon Musk, a scris pe Twitter că Tesla este onorată de decizia lui Abinader.

Noul președinte și-a început mandatul pe 16 august, cu o ceremonie la care a participat secretarul de stat american Mike Pompeo. Înainte de eveniment, șeful statului a stat în izolare după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Versiunea Tesla Model S aleasă de Abinader, un fost economist și om de afaceri în vârstă de 53 de ani, costă aproximativ 80.000 de dolari.

Președintele este preocupat de protejarea mediului

Șeful de stat a anunțat, în programul de guvernare, că dorește să dezvolte producția de energie regenerabilă și mobilitatea electrică în Republica Dominicană.

Citește și FOTO: Cum arată mașina Tesla Model S pe care o conduce zi de zi Elon Musk

Țara insulară din America de Nord are 9,7 milioane de locuitori.

Tesla a fost lider pe piața automobilelor integral electrice în prima jumătate a anului. Compania americană a avut o cotă de piață de 28%, echivalentul a 179.050 de mașini vândute în perioada ianuarie – iunie 2020. Pe locurile doi și trei s-au situat Volkswagen Group și Renault-Nissan Alliance, cu 124.018, respectiv 84.501 de unități livrate.

Citește și: 

Cel mai ieftin scuter electric din lume costă cât un smartphone decent

Cea mai ieftină mașină electrică din lume costă 930 de dolari