Primul șef de stat care a ales o Tesla ca mașină oficială

18.08.2020
Primul șef de stat care a ales o Tesla ca mașină oficială

Președintele Luis Abinader din Republica Dominicană a ales ca mașină oficială o Tesla Model S. Acesta este primul șef de stat din lume care face acest lucru.

Șeful companiei auto, Elon Musk, a scris pe Twitter că Tesla este onorată de decizia lui Abinader.

Noul președinte și-a început mandatul pe 16 august, cu o ceremonie la care a participat secretarul de stat american Mike Pompeo. Înainte de eveniment, șeful statului a stat în izolare după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Versiunea Tesla Model S aleasă de Abinader, un fost economist și om de afaceri în vârstă de 53 de ani, costă aproximativ 80.000 de dolari.

Președintele este preocupat de protejarea mediului

Șeful de stat a anunțat, în programul de guvernare, că dorește să dezvolte producția de energie regenerabilă și mobilitatea electrică în Republica Dominicană.

Citește și FOTO: Cum arată mașina Tesla Model S pe care o conduce zi de zi Elon Musk

Țara insulară din America de Nord are 9,7 milioane de locuitori.

Tesla a fost lider pe piața automobilelor integral electrice în prima jumătate a anului. Compania americană a avut o cotă de piață de 28%, echivalentul a 179.050 de mașini vândute în perioada ianuarie – iunie 2020. Pe locurile doi și trei s-au situat Volkswagen Group și Renault-Nissan Alliance, cu 124.018, respectiv 84.501 de unități livrate.

Citește și: 

Cel mai ieftin scuter electric din lume costă cât un smartphone decent

Cea mai ieftină mașină electrică din lume costă 930 de dolari

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult