Ce se întâmplă cu bateria unei mașini electrice când e blocată în trafic, bară la bară

13.08.2021
Ce se întâmplă cu bateria unei mașini electrice când e blocată în trafic, bară la bară
Foto: Pixabay

Unii oameni interesați de mașini electrice sunt îngrijorați de faptul că în anumite scenarii bateria acestora se descarcă mai repede.

Astfel, o persoană a întrebat organizația de protecție a consumatorilor Wich?, din Marea Britanie, cum este afectat consumul de electricitate al unui automobil electric de momentele când aceasta este blocat în trafic, bară la bară.

Wich? a făcut un experiment și a descoperit că un vehicul electric aflat în această situație – care are farurile aprinse, scaunele încălzite, clima pornită, rulează muzică și jocuri pe display-uri aflate pe locurile din spate – a consumat puțină electricitate în plus.

Astfel, într-o oră de deplasare bară la bară mașina folosită, un SUV Volkswagen ID.4, a pierdut doar 2% din autonomie, echivalentul a aproape 13 km.

„Există multă dezinformare în ceea ce privește mașinile electrice, inclusiv faptul că vei rămâne probabil fără energie dacă ești prins într-un ambuteiaj”, a declarat Lisa Barber, editor în cadrul revistei organizației.

Trebuie precizat, însă, că testul a fpst făcut vara. Iarna consumul va fi, cu siguranță, mai mare. La temperaturi scăzute, bateriile de pe mașinile electrice nu funcționează în parametri optimi.

Wich? a anunța că la iarnă va repeta experimentul de mai sus și va anunța rezultatele.

CITEȘTE ȘI:

Ce caracteristici tehnice avea Baker Electric, un EV popular de acum 100 de ani

Top 10 țări cu cele mai multe puncte publice de încărcare pentru mașini electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult