Top 10 țări cu cele mai multe puncte publice de încărcare pentru mașini electrice

11.08.2021
Top 10 țări cu cele mai multe puncte publice de încărcare pentru mașini electrice
Foto: Shutterstock

Posesorii de mașini electrice, care au autonomie redusă comparativ cu vehiculele tradiționale, trăiesc cu teama că pot rămâne fără energie în locuri izolate. De aceea, călătoriile lungi, internaționale, cu astfel de vehicule sunt, deocamdată evitate de mulți șoferi. Nu ajută nici faptul că în Uniunea Europeană, de exemplu, 70% din stațiile de încărcare pentru mașini electrice se găsesc în trei țări: Olanda, Germania și Franța.

Alte state din Europa cu multe puncte de încărcare publice sunt Marea Britanie (35.050), Suedia (18.000) și Norvegia (14.300), potrivit unui infografic realizat de World of Engineering pe baza datelor furnizate de International Energy Agency (IEA).

Potrivit IEA, în întreaga lume există puțin peste 1,15 milioane de stații la care are acces publicul larg.

De departe, cele mai multe se găsesc în China. În statul asiatic există 810.000 de astfel de puncte. Unele se află în locuri izolate, dar importante din punct de vedere turistic. Tesla, cel mai mare producător mondial de automobile electrice și un jucător important pe piața chineză, a anunțat că a construit stații de încărcare de-a lungul Drumului Mătăsii, care are o lungime de 5.000 de km.

Statele unite se situează pe a doua poziție la nivel mondial, cu 99.000 de puncte de încărcare publice pentru mașini electrice. În America există și o situație interesantă, respectiv un stat care are mai multe stații de încărcare decât mașini electrice.

Pe locul doi în Asia se află Japonia, cu 29.233 de puncte de încărcare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult