China interzice oficialilor din guvern și armată să folosească mașini Tesla

20.03.2021
China interzice oficialilor din guvern și armată să folosească mașini Tesla

La fel cum SUA a limitat accesul angajaților din guvern și armată la telefoane Huawei și drone DJI, dar și rețeaua de socializare TikTok, așa face acum și China cu mașinile Tesla. Guvernul chinez și-a anunțat angajații că nu vor mai avea voie să folosească mașini electrice produse de compania lui Elon Musk, citând probleme de securitate națională.

Mașinile Tesla sunt considerate un risc la adresa securității naționale în China

Autoritățile din China sunt îngrijorate de faptul că mașinile Tesla sunt conectate la internet permanent și pot trimite date către serverele din SUA ale companiei. Acestea sunt echipate cu mulți senzori care pot dezvălui locația mașinii, cât și cu camere filmează permanent mediul înconjurător. Guvernul din China nu dorește să riște ca aceste date să ajungă în mâinile guvernului american, chiar dacă momentan nu există dovezi că acestea ar fi fost folosite până acum în astfel de scopuri.

Limitele sunt impuse tuturor oficialilor chinezi din guvern dar și din armată, care folosesc vehiculele în cadrul instituțiilor statului. Astfel, aceștia nu vor mai putea să meargă în mașini Tesla pentru a vizia baze de locuit pentru persoane care lucrează în industrii sensibile sau agenții de stat și evident, în baze militare

Această decizie a fost luată în urma unei investigații în legătură cu mașinile Tesla și riscul de securitate atașat lor. Conform raportului oficial, datele colectate de mașini referitoare la coordonatele GPS și faptul că mașina poate avea acces la lista de contacte din telefonul mobil au fost semnalele de alarmă care au dus la această decizie.

De altfel, în 2016, hackerii chinezi au demonstrat că mașinile Tesla pot fi controlate de la distanță după spargerea parolei de WiFi a mașinii, putând activa frânele, portbagajul și ștergătoarele de la distanță. Aceste probleme au fost remediate prin software între timp, dar și prin upgrade-ul platformei hardware.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult