Compania de care Elon Musk a râs în 2011 îi dă bătăi de cap acum (VIDEO)

02.06.2023
Foto: Profimedia Images

În urmă cu 12 ani, Elon Musk a râs de o rivală Tesla, BYD. El a criticat calitatea mașinilor produse de compania chineză. „Le-ai văzut mașinile?”, a întrebat Musk în 2011 un jurnalist.

Astăzi, BYD este cel mai mare producător mondial de mașini electrice. Compania este susținută de Warren Buffett, care deține 10% din acțiunile sale. A fost un pariu foarte inspirat pentru miliardarul american. Profitul gigantului auto a crescut cu aproape 400% în primele trei luni ale acestui an.

Musk nu mai râde, în 2023, de această mare rivală. „Mașinile lor sunt foarte competitive astăzi”, a declarat recent șeful Tesla.

Citește și: Tesla anunță o nouă versiune de Model 3, cu autonomie de 634 km. Consumatorii nu o pot cumpăra

Miliardarul nu este singurul om din industrie care a lăudat compania chineză. „BYD este foarte, foarte puternică”, a declarat șeful Volkswagen, luna trecută.

Constructorul auto chinez a atrage atenția prin faptul că nu mai produce, din luna martie a anului trecut, automobile echipate doar cu motoare termice.

Piața mașinilor electrice va crește în acest an cu 35%, până la 14 milioane de unități. Peste 50% dintre automobile vor fi vândute în China.

Citește și: Știrile Go4it: Aplicația săptămânii, ce mai fac dronele Bayraktar și filme de excepție, disponibile gratuit online

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult