Tesla anunță o nouă versiune de Model 3, cu autonomie de 634 km. Consumatorii nu o pot cumpăra

19.04.2023
Tesla anunță o nouă versiune de Model 3, cu autonomie de 634 km. Consumatorii nu o pot cumpăra
Foto: Shutterstock

Tesla a anunțat o nouă versiune a celui mai ieftin vehicul din oferta sa, Model 3. Mașina va avea o autonomie de 634 de kilometri.

Automobilul va fi disponibil, cel puțin în prima fază, doar în Marea Britanie și doar pentru companii.

În acest moment sunt disponibile trei versiuni de Model 3: Standard Range (RWD), Long Range (AWD) și Performance (AWD).

Noul model este o variantă de Long Range cu un singur motor electric pe puntea din spate. Versiunea normală are două motoare.

Citește și: În SUA, cea mai mare problemă a mașinilor electrice e aproape rezolvată. Restul lumii a rămas în urmă

Model 3 Long Range Rear-Wheel Drive are o autonomie (WLPT) de 634 km. Prețul de pornire va fi de 46.990 de lire sterline (aproximativ 53.397 de euro).

Mașina va putea fi achiziționată doar prin intermediul diviziei B2B (business-to-business) a Tesla. Livrările vor începe în luna iunie a acestui an.

Nu știm, deocamdată, dacă noul model va fi oferit și pe alte piețe din Europa. În Marea Britanie statul oferă multe beneficii pentru companiile care achiziționează mașini electrice.

Tesla Model 3 are concurență din ce în ce mai puternică. Hyundai a lansat Ioniq 6. Versiunea Long Range poate parcurge până la 614 de km (rating WLPT) cu roți de 18”, la o încărcare completă a acumulatorilor.

Sursa: Electrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult