Computer de bord pe motocicletă, la propriu

15.05.2007
Computer de bord pe motocicletă, la propriu

La 30 de ani de la primul sistem integrat lansat, Intel sărbătoreşte evenimentul printr-un Chopper american controlat de un UMPC Quad-Core. După cum ştiţi deja, Intel se pricepe la sisteme de calcul, nu la motociclete. Pentru această motocicletă au apelat la cunoscuta firmă de custom-uri Orange County Choppers, iar rezultatul denotă stilul clasic al acestora: un chopper enorm cu un motor de 250 CP şi bineînţeles cu logoul Intel.

UMPC-ul care controlează toate dispozitivele electronice şi sistemele multimedia a fost realizat în colaborare cu Black Diamond Advanced Technology, o firmă la fel de “necunoscută”. Poate nu ţi se pare ceva deosebit, maşini şi motociclete dotate cu calculatoare de bord existând de ceva vreme, dar UMPC-ul care stă la baza acestei motociclete este deosebit, nu calculator dedicat doar sistemelor funcţionale sau celor multimedia.

Motocicleta Intel Modul de afişare

El poate fi deconectat şi folosit ca orice alt calculator, este dotat cu tastatură QWERTY, GPS, Bluetooth şi Wi-Fi, iar când nu deserveşte motocicletei poţi trimite liniştit un e-mail sau rula orice altă aplicaţie. Dacă te întrebi ce aplicaţii poţi totuşi rula, singura limitare este dată de spaţiul de stocare, deoarece UMPC-ul este dotat cu un procesor Quad-Core XEON de 2 Ghz şi este compatibil cu toate sistemele de operare: Linux, Windows Vista, Windows XP, Windows CE.

Motocicleta Intel Modul de afişare

Pornirea motocicletei este simplă si totodată inedită, pui degetul pe ecran, apeşi SCAN şi pe urmă START. Cu ocazia acestei aniversări, Intel mai anunţă şi o nouă platformă pentru dispozitive integrate, cu suport pentru două procesoare Quad-Core.

Motocicleta Intel

Urmărește Go4IT.ro pe Google News