Dealerii au avut dreptate. Această mașină electrică chiar spulberă Tesla în Europa

27.11.2020
Dealerii au avut dreptate. Această mașină electrică chiar spulberă Tesla în Europa

Volkswagen ID.3, primul automobil electric realizat de la zero de compania germană, se dovedește a fi un mare succes, pe spesele Tesla. Modelul a ajuns deja în vârful topului celor mai vândute automobile electrice în Europa.

Performanțele bune confirmă previziunea făcută în urmă cu câteva luni de dealerii Volkswagen, care erau încrezători că marca germană va depăși „rapid” Tesla pe segmentul de mașini electrice.

Citește și: Noul vehicul electric Volkswagen ID.3, criticat dur în primul review al unei mari publicații auto

Volkswagen a vândut 10.475 de unități ID.3 în octombrie 2020, depășind cel mai popular model din luna precedentă, Renault Zoe, cu aproximativ 700 de unități, potrivit Bloomberg. Prin comparație, Tesla a vândut doar 834 de automobile Model 3 luna trecută, în Europa.

Vânzările de automobile electrice cresc accelerat pe continent, deoarece multe țări au programe prin care stimulează aceste achiziții. „În fiecare lună vedem recorduri stabilite de vânzările de vehicule electrice”, a declarat Felipe Munoz, analist la firma de cercetare a pieței Jato Dynamics.

Tesla, nevoită să își regândească strategia în Europa

Munoz crede că modelul de crossover electric pregătit de Volkswagen, ID.4, va fi un succes și mai mare decât ID.3.

Pentru a concura mai bine pe piața europeană, Tesla se pregătește, potrivit unor zvonuri, să lanseze un hatchback electric care să concureze cu popularele modele ID.3 și Zoe.

ID.3 este primul model dezvoltat de constructorul auto german pe așa-numita modular electric drive matrix (MEB). Volkswagen plănuiește să dezvolte 30 de vehicule electrice pe această platformă și să vândă 20 de milioane de unități MEB până în 2030.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult