Noul vehicul electric Volkswagen ID.3, criticat dur în primul review al unei mari publicații auto

09.09.2020
Noul vehicul electric Volkswagen ID.3, criticat dur în primul review al unei mari publicații auto
Foto: Profimedia Images

Volkswagen ID.3, primul automobil electric dezvoltat de la zero de compania germană, nu i-a impresionat pe jurnaliștii de la Auto Motor und Sport.

Publicația scrie că vehiculul nu atinge standardele de calitate ale companiei și că are o autonomie limitată. „Partea interioară a capotei pare că a fost vopsită cu un spray”, a scris Auto Motor und Sport, care a testat un vehicul construit în faza de pre-producție. Mașina a fost încercată și de șeful Tesla, Elon Musk, dar nu știm ce impresie i-a făcut.

La fel ca unele mașini Tesla, Volkswagen ID.3 are spații inegale între elemente ale caroseriei și zone în care ornamentele nu se aliniază sau nu se potrivesc perfect. Pe scaune materialul folosit arată de parcă ar fi uzat, notează publicația. Mai mult, sistemul de infotainment al mașinii testate a avut nevoie de mult timp pentru a porni, iar serviciul de navigație nu a funcționat corect. Problemele nu se termină aici. Display-ul tactil este poziționat destul de departe de șofer, iar comenzile vocale nu ajută prea mult deoarece nu funcționează cum ar trebui și nici nu răspund repede la solicitări.

Compania a avut mari probleme cu partea software a acestui automobil, iar acestea au dus la întârzierea începerii producției de serie.

Mașina de 49.000 de euro oferă, în schimb, o călătorie plăcută și are un șasiu care se comportă perfect. Totuși, autonomia maximă combinată (oraș și afară din localitate) atinsă a fost de 260 de km. Producătorul promite, pe vreme caldă, o autonomie mixtă de peste 315 km.

Grupul Volkswagen – care mai include mărcile Audi, Skoda sau Porsche – plănuiește să producă 1,5 milioane de automobile electrice până în 2025. Aceste vehicule sunt construite, începând cu ID.3, pe o platformă nouă, numită MEB, pe care Volkswagen plănuiește să dezvolte 30 de vehicule electrice.

Dealerii germani ai companiei sunt încrezători în succesul modelului ID.3, despre care cred că va ajuta Volkswagen să depășească Tesla pe segmentul EV.

Sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News