Drive Alert Master: îngerul păzitor de după ureche

29.11.2006
Drive Alert Master: îngerul păzitor de după ureche

Mulţi dintre noi suntem obligaţi de diverse conjuncturi să conducem atunci când suntem obosiţi. Fie că ne întoarcem de la o petrecere, fie că am lucrat până târziu sau chiar şi dacă nu am puttu dormi din cauza faptului că vecinul de deasupra a dat muzica la maxim toată noaptea, cauzele oboselii sunt nenumărate.

Drive Alert Master

Dar probabil nu ştiaţi că în jur de 20% din totalul accidentelor auto sunt cauzate adormirea la volan. Pentru că dacă ne gândim bine a conduce în stare avansată de oboseală e ca şi cum ai fi în stare de ebrietate. Deşi reglementaţia rutieră nu o sancţionează decât pe cea de-a doua, urmările lor sunt aproape la fel de grave. Pentru a preveni acest neajuns, în condiţiile vieţii tot mai agitate caracteristică secolului XX, a fost lansat dispozitivul Drive Alert Master. Care ce face? Scopul său este unul singur, să vă ţină treji la volan.

Mic şi uşor, acesta se "agaţă" după ureche, ca un fel de cască tip clip-on. Designul ergonomic îl face aproape insesizabil, purtarea sa un tip îndelungat nefiind în nici un caz deranjantă. Durata de viată a bateriei cu care este livrat este îndeajuns de mare încât să nu trebuiască să o schimbaţi prea des. În plus Drive Alert Master nu stânjeneşte în nici un fel auzul, deoarece nu conţine vreo cască sau altă componentă care să trebuiască să fie introdusă în interiorul urechii.

Drive Alert Master

Îl veţi simţi însă atunci când sunteţi pe cale să adormiţi şi veţi fi trezit brusc de un sunet puternic şi pătrunzător. Nu e un mod plăcut de a fi trezit, sunt de acord, însă să nu uităm că suntem la volan şi trebuie să fim atenţi la trafic. Dar când e emis zgomotul? Tehnologiile folosite permit dispozitivului să detecteze înclinarea capului faţă de normală, şi astfel, atunci când aceasta atinge un anumit nivel presetat (poate varia între 15 şi 30 de grade, în funcţie de fizionomia fiecăruia), vom auzi beep-ul. De ce acest unghi? Pentru că în momentul în care te fură somnul, capul tinde să cadă cu bărbia în piept sau într-o parte, nemaifiind vertical. Isteaţă implementare.

Stau acum şi mă gândesc de câte ori nu am condus eu obosit… De prea multe… Tocmai de aceea consider că pentru cei 20 de euro care îi reprezintă preţul acestui aparat, cu greu aş găsi un mod mai folositor de a îi cheltui. Şi asta pentru că viaţa mea este prea importantă, si în plus nimeni nu îmi dă dreptul să mă joc cu vieţile partenerilor de trafic. Dar oare îl găsesc în România noastră? Puţin probabil, dar îl voi comanda de pe vreun site din afară. Va fi ceva mai scump, dar nu e bine să facem rabat de la nimic pentru siguranţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News