După Passat, Volkswagen mai renunță la un model, pentru a se concentra pe mașini electrice pentru mase

18.12.2020
După Passat, Volkswagen mai renunță la un model, pentru a se concentra pe mașini electrice pentru mase
Foto: Profimedia Images

După ce a anunțat că renunță la modelul Passat, în 2023, Volkswagen a transmis că va scoate din producție încă un vehicul.

Compania germană nu va mai produce versiunea electrică a modelului Buggy, care urma să se numească ID.Buggy.

Citește și: Dealerii au avut dreptate. Această mașină electrică chiar spulberă Tesla în Europa

Ralf Brandstätter, CEO-ul companiei, a declarat că organizația pe care o conduce se va concentra pe modele atractive pentru un public mare. „Nu, nu vom face această mașină”, a declarat el pentru Autocar.

Foto: volkswagen-newsroom.com

Vehiculul urma să fie realizat în parteneriat cu e.GO Mobile. Între timp, compania a intrat în procedurile de faliment. Volkswagen ar fi putut găsi un alt partener, dar germanii au decis să renunțe la proiect, care este unul de nișă.

Acesta nu este singurul model off-road la care compania renunță. Volkswagen a lucrat o vreme la un vehicul electric de teren numit ID.Ruggdzz, dar proiectul a fost „pus la naftalină”, deocamdată. „L-am pus la sertar. Nu înseamnă că nu va fi construit, dar nu cred că îl vom vedea prea repede. Avem proiecte mult mai importante în derulare”, a explicat Brandstätte.

Citește și: VIDEO: Descoperire neașteptată făcută accidental, cu drona, la fabrica Tesla din Shanghai

Compania dezvoltă, în schimb, două noi modele integral electrice, ID.1 și ID.2, un hatchback mic și o subcompactă. Acestea vor costa aproximativ 17.800 de euro, respectiv 21.600 de euro.

Începând cu 2023, Volkswagen nu va mai produce sedanul Passat la fabrica din Chattanooga, SUA. În locul acestuia va fi asamblat, acolo, SUV-ul electric ID.4. Modelul Passat nu va mai fi oferit nici în Europa în anii următori.

Sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult