Enel X anunţă instalarea a peste 2.500 de puncte de încărcare pentru maşini electrice în România

13.11.2018
Enel X anunţă instalarea a peste 2.500 de puncte de încărcare pentru maşini electrice în România

Enel a anunţat un plan de infrastructură pentru puncte de încărcare dedicate vehiculelor electrice prin intermediul diviziei Enel X în România. Compania urmează să investească între 15 şi 20 de milioane de euro pentru a instala aproximativ 2.500 de puncte de alimentare, primele 300 urmând a fi inaugurate în 2019, iar restul în următorii câţiva ani.

Primele oraşe care vor beneficia de noile pinlluncte de încărcare Enel X vor fi Bucureşti, Timişoara şi Constanţa, însă infrastructura de alimentare va fi instalată la nivel naţional, pentru a ridica gradul de utilizare al vehiculelor electrice atât la nivelul gospodăriilor din România, cât şi al instituţiilor şi al companiilor.

Punctele de incarcare Enel X vor putea fi instalate prin programul „Parteneri de Reîncărcare” şi va fi disponibil pentru centre comerciale, supermakerturi, restaurante şi hoteluri, care vor putea oferi locuri de parcare pentru vehicule electrice. Enel X se angajează să acopere costurile de mentenanţă pentru instalaţiile de alimentare în aceste cazuri.

Vor exista trei modele de puncte de încărcare, care vor avea putere de încărcare diferită. Solţuţia „Quick” va oferi încărcare la 22 kW, cea „Fast” va oferi 50 kW, iar cea Ultrafast 150 kW. Aceste soluţii vor fi disponibile atât pentru companii şi instituţii, cât şi pentru consumatori individuali.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult