Cum se prezintă noul Ford Mustang pentru drag racing, cu propulsie full-electric de fabrică

Autor: Aurelian Mihai 23.04.2020
Cum se prezintă noul Ford Mustang pentru drag racing, cu propulsie full-electric de fabrică

Ne place, sau nu, era mașinilor motoare mari și zgomotoase, bazate pe combustie internă, este la final. Iată cum cum se prezintă noul Ford Mustang Cobra Jet 1400, primul drag-racer cu propulsie exclusiv electrică creat de inginerii Ford.

Mașina aflată deocamdată la stadiu de prototip încorporează un nou tren de rulare dezvoltat de Ford pentru viitoarele generații muscle cars cu propulsie electrică. Optimizat pentru forță brută și mai puține pentru anduranță la drum lung, platforma dezvoltă nu mai puțin de 1400 cai putere și un cuplu de 1500nm. Pentru comparație, ultimul model Ford Mustang Cobra Jet dezvăluit în anul 2016 venea echipat cu un motor V8 de 5.0 litri supraalimentat, capabil să livreze peste 500 de cai putere.

Din păcate, nu există specificații detaliate pentru acest model, mai multe informații urmând să fie dezvăluite în preajma evenimentelor de drag racing de la sfârșitul acestui an (să sperăm).

Cert este că inginerii Ford au o sarcină dificilă, de a transfera noului Mustang electric cât mai mult din carisma versiunilor ICE (combustie internă), folosind un sistem de propulsie ultra-silențios și eficient.

Tags: